”Det sämsta som finns att jag är i båset”


Två matcher på 18 timmar. Det är inte optimalt för något lag och för damerna i elitserien är det dessvärre så gott som normalt. Iksu kan summera helgen sex poäng rikare. Och vi inleder med lördagens seger över Djurgården.

– Helvete så bra vi var. Vi var ruskigt bra i egen zon, det var inte speciellt snyggt, men vi hade en sjuk effektivitet i egen zon. De fick inga ytor alls och blev nog lite överraskade av vår aggressivitet, säger Thomas Hugosson-Wallgren.

Vad har varit bäst under helgen?

– Jobbet vi la ner. Vi har aldrig varit i närheten av den inställningen under inledningen av serien. Det var ruskigt roligt att se. Alla slet som djur i alla lägen.

Vilka spelare utmärkte sig under helgen?

– Rent allmänt stack Elin Tjärnström ut. Ojojoj, så bra hon var mot Djurgården, men även backparet Jenny Gustafsson och Susanne Ekblom var riktigt bra och vann alla närkamper de hade under helgen. Plus även för Frida Eriksson och Frida Norström.

Hur såg matchbilden ut i reprisen på fjolårets SM-final?

– Det växlade en hel del. Vi kontrade i första, andra försvarade och kontrade vi bara då vi av någon anledning skulle försvara vår ledning. De får skjuta i rätt lägen och Malin Marklund var riktigt bra under helgen. Sedan spelade vi ett bra försvarsspel som passade hennes målvaktsstil dessutom. Mackan var bra mot DIF, men hon var ännu bättre mot Täby. Då var hon anledningen till att vi bara släppte fyra mål.

Iksu vann till slut matchen med 5-3. Här hittar du matchfakta från matchen och alla målskyttar.

Täbymatchen då?

De gick ut direkt och drog ur pluggen. De ville få till någon form av rallarbandy, men det gick vi inte på. Jag gillar inte den typen av innebandy. För publikens skull är det ju det sämsta som finns att jag står i ett bås då jag vill se så lite mål som möjligt.

Vänta lite, vi måste återupprepa det där citatet. Bullen: ”För publikens skull är det ju det sämsta som finns att jag står i ett bås”.

– Vi släppte till 40 skott och det är inte bra, men som tur var höll Malin Marklund koll på skotten där bak och var riktigt bra. Kvalitetsmessigt är vi några nivåer över Täby helt enkelt.

Om du får summera helgen, vad vill du då framföra?

– Inställningsmässigt har det varit lite sviktande de första matcherna, men ihelgen har vi verkligen gett allt. Fler och fler delar i spelet börjar sitta.

Karen Farnes gjorde sin elitseriedebut under helgen och fick spela på sjuka Josefina Eiremos plats mellan Martina Söderqvist och Victoria Wikström.

– Farnes skötte sig bra under sin första elitseriehelg. Vi var oroliga för hennes försvarsspel mot Djurgården, men hon skötte det hur bra som helst och var nog bara inne på ett mål bakåt under hela helgen vilket är jättebra.

Summa sumarum.

Frida Norström ska enligt flera olika rapporter ha varit Iksus bästa spelare under helgen, och frågar man Bullen så är det definitivt något han var beredd att hålla med om.

– Hon var magiskt bra hela helgen. På träning har hon varit grym en tid nu, men nu lossnade det verkligen på match. Mot Täby var hon helt överlägset bäst på planen och även mot Djurgården var hon hur bra som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *