Super-mats, fjärde raka och pinsamheter


Får börja med att be lite om ursäkt för gårdagens bloggtystnad. Lars var på annan ort och jag själv hade andra planer helt enkelt. Men nu i dag blir det mer fart på bloggen med Dalen – AIK som höjdpunkt och i morgon bitti finns ju även helgsummeringen som en höjdpunkt.

Men jag tänkte som hastigast, innan UFC tar emot Akropolis, krita ner några rader om Thorengruppens match mot Hagunda i går.

Thoren hade chansen att säkra sin fjärde raka seger mot ett på papperet sämre lag än de man redan hade mött. Spelbolagen satte odds som 1,10 osv och alla förväntade sig nog en enkel resa mot tre poäng.

Det blev det dock inte.

Det var inte snyggt. Inte vackert. Inte bra. Men det var skönt.

Mats ”Super-Mats” Jonsson lyckades nämligen trycka dit segerbollen med blott sju sekunder kvar utav matchen. Innan det hade vi avverkat en bra första period där vi tog ledningen med 2-0 tack vare ett backhandvolley-mål av Olof Schäfer och ett stöta-in-den-på-bortre-stolpen-mål av Elias Conradzon som störtade fram på Mats Jonssons delikata passning.

Själv spenderade jag nästan hela matchen på bänken och det är intressant att se matchen ur ett annat perspektiv. Och väldigt mycket mer nervöst än att faktiskt spela.  Men det löste sig ju till slut – tack vare den där Superba Super-Mats.

Varför är då ordet ”pinsamheter” med i rubriken?

Jo, för att Hagundas tränare skämde ut sig fullständigt efter matchen. Det var nämligen så att avgörande kom i powerplay sedan Hagunda först åkt ut för slag och sedan protest mot domslut. Ganska solklara utvisningar om ni frågar mig. Yngve Nordin sprang på kanten och skulle slå en kross, men hindrades av ett rejält slag – tvåa. Sedan står flera spelare och gapar mot domarna som följaktligen måste ta protestutvisningen….

Under mina år som spelare har jag nog aldrig sett en ledare skämma ut sig så mycket mot en domare. Det var skrikigt, hotfullt, mutanklagelser och idiotförklaringar på samma gång. Jag förväntar mig att domarna skriver en rapport på den händelsen så att vi kan visa att sådant beteende inte är okej i samband med idrott.

9 kommentarer

  1. Jag kan förstå Hagundas tränare, hade jag varit i det båset hade jag varit lika vansinnig. Makalöst pinsamt felaktig utvisning får man leta efter……Men som vanligt vill Hagy visa sig och avgöra matcher. Hur dåligt än Hagundas tränare uppträdde på bänken så var det ändå ingenting emot hur Hagy går in och avgör matchen

  2. Du måste ha skrivit detta inlägg enbart för att släta ut kritiken som efter matchen fanns mot Hagy.
    Inte en person i publiken höll med om den utvisningen, och om man nu som domare hittar en situation som är som denna, med 1-2 min kvar, ställning 2-2 tar en utvisning som är väldigt tveksam och senare även en för snack????? Makalöst dåligt.
    Hur kan vi hitta vem som spelar Hagys spelkuponger?

  3. Det finns inte så mycket att svara på då vi uppenbarligen har rätt skilda åsikter om sekvensen.
    Vi får med oss en enda utvisning på hela matchen vilket var rätt rejält i underkant.
    Sedan att den kommer med en minut kvar är förstås olyckligt för Hagunda.
    Jag uppfattade situationen som att Yngve sprang i full fart på kanten, skulle slå en kross, men hindrades av ett par klubbor/slag.
    Sedan är det möjligt att det var ett s.k. ”hopslag” men från min vinkel var det ingen konstig utvisning.
    Protesten är dock fruktansvärt solklar, så där vidhåller jag att Hagunda får skylla sig själv.
    Ungefär så ser jag på den situationen.
    Men oavsett hur fel den än skulle vara så är Hagundas tränares beteende så långt ifrån okej som man kan komma!

  4. I det digitala matchprotokollet framgår det att den första Hagunda utvisningen i sista minuten är för Upprepade förseelser, denna otroligt märkliga regel. Avser det den senaste spelsekvensen, senaste minuten, eller de 59 föregående minuterna? För mig är den enstaka händelsen, utvisning eller inte, punkt. Har sett och hört domare som säger till spelare som har gjort en halv regelvidrighet och som får en U2 (inom denna icke regel) otur för dig, men Nisse och Curt gjorde två ”halvor” i hörnet.
    Den utvisning som domarna tar i första läget är felaktig, vilket är den gemensamma snackisen på läktaren och sett från det oslagbara fågelperspektivet. Har en känsla av att thorenlägret börjar bli lite enögda nere i båset. Det är kanske dags att klippa luggen, om inte annat skulle det vara klädsamt.

  5. Just den utvisningen kan diskuteras, håller Jag med om. Men ska vi ta upp en diskussion på dem andra 36slagen och dom 4armbågarna och det extremt brutala överfallet på Carlbom när vi kommer två mot keeper(Auto-goal)
    Då kan vi starta en egen blogg om det?
    Dock bedrövligt att det ska sluta så här, måste kännas otroligt surt för Hagunda och deras gladiator till tränare. Lider med dem!

    Utan att vara lika dryg som jag är på planen men jag är rätt säker på att vi bakat in två,tre bollar i dem andra PP som vi ”borde” fått med oss? Men så kan man ju inte riktigt säga va? Fast nu gjorde jag ju det för det känns riktigt bra med tre pinnar när vi inte ens är bra!

    Avundsjuk på våra frisyrer?
    Kör på den nästa match så är du klarrR!

  6. Min kritik är inte riktad mot Thoren på nått sätt, målet låg i luften och att ni tagit dem i en trolig ”over time” är säker.
    Men alla undanflykter med slag osv tidigare i matchen eller vad som helst kan vi inte köpa på denna nivå.
    Hagy har avgjort fler matcher än Calle, Peder och resterande innebandy Umeå tillsammans ”ingen överdrift alls” Men som domare får man inte kompensera eller ta en tveksam utvisning vid lika ställning sista 5-10 min kvar av en match.
    Blir som ett hån mot vilket lag de än händer, inte ok!!

  7. Inte ovanligt att Hagy går in och avgör, tycker han lägger sig i dom flesta matcher han dömmer, och man får ju inte ens sakligt och lugnt fråga honom om någontinh, inte ifrågasätta eller ens reagera…den domaren har otroligt dålig känsla och borde inte få döma alls

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *