Fredagsintervju med poängmaskinen

”Veckans intervju” är lite utav ett ny klassiker här på bloggen. Tidigare har Cecilia Di Nardo och Tor Bornedal Samils grillats.

Nu är det Mattias Mattssons tur (sorry ni som ville ha Fredrik Edholm…)

Mattsson la som bekant ner SSL-satsningen för att spela med bröderna i IBK Ersboda.

Två vinster, två förluster, 39 mål framåt (flest i serien) och 32 mål bakåt. Vad säger du om er säsongsinledning?
– Vi har väl blandat och gett lite för mycket. Men det är kul att spela ”all out attack-innebandy”, skrattar han.

24 poäng på fyra matcher från din klubba. Detta inklusive tio assist. Har du lärt dig passa eller får du snik-ass på returer?
– Haha, nja, på den här nivån så är jag nog inte så dålig passningsspelare ändå. Jag har alltid fått ha en roll med lite boll och mycket avslut när jag väl har den, men nu är det tvärtom. Det har gått bra för hela våran femma, vi har släppt in lite och producerat framåt, säger ”Mattis”.

Så du menar att det bor ett passningsgeni i dig?
– Haha, nej nej! Men man är ju van med så mycket högre tempo, så nu när man har lite extra tid kan man utnyttja det.

Om du lärt dig att passa kan du väl lika gärna lära laget spela försvarsspel?
– Samtidigt så är ju frågan om försvarsspel någonsin varit min starka sida…;) men vi har gjort om lite i formationerna inför helgens match för att stoppa blödningen lite!

Ditt gamla lag Umeå City har gått tungt. Men det blev vinst senast. Vad säger du om Citys inledning?
– De har ju fått en väldigt olycklig start eftersom de har varit bra i fel matcher. T ex mot Caperiotäby som dom tyvärr ändå förlorade mot. Men med lite medvind nu så kan dom få lite andrum förhoppningsvis.

Din egen serie då. Något speciellt lag som övertygat på dig?
Hörnefors imponerade på mig. En tung lagmaskin.

Jag tippade er fyra i serien. Du själv vet jag tror på en bättre placering… Står du fast vid det?
– Självklart. Du kan skriva upp att vi ligger topp tre innan jul i alla fall, och jag garanterar att det är sluttappat poäng nu! Mest troligt vinner vi med 9-5 mot TBS också…

*
Ungefär där stannade denna fina pratstund. ”Mattis” är alltid talför och sticker gärna ut hakan. Det gillar man när man gör intervjuer. Ett tips till er alla…

Nåja, nu är denna intervju avverkad. Fler ska göras, så tips mottages tacksamt. Ni kan tipsa här via en kommentar, på vår Facebookgrupp (Facebook.com/innebandybloggen) eller via mail.

[email protected]
[email protected]

Trevlig helg!

6 kommentarer

  1. Nej, VF det har vi inte. Men vi skriver inte om alla division I-matcher. Vi skriver om alla elitmatcher och de division I-matcher vi hinner med. Finns inte tid till att bevaka varje match i länet. Jacke tar med de matcherna i helgsummeringen och resten berör vi då tid och möjlighet ges.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *