Klubbsamarbetet bra för framtiden


Idag presenterade de tre elitklubbarna på herrsidan sin idé gällande planen att sälja arenanamnet för Gammlia Arena. I och med Gammliahallens existens har jag ärligt talat tyckt att Gammlia Arena känns lite halvepigt och det ska bli kul att höra om det kommer något fräsigt som kan krydda arenanamnet inom kort. Pengarna som rullar in till klubbarna blir såklart positiva för samtliga tre klubbar och det kommer röra sig om en relativt stor siffra, med tanke på vår sports omsättning.

Att klubbarna dessutom lär sig att samarbeta i en annan dignitet än tidigare ser jag som positivt inför framtiden.

***

Mycket innebandy ihelgen. Sirius rådde inte riktigt på Warberg, Rasmus Enström gick med i åttaklubben under 11-7-segern mot TT och Dalen fick pisk av Jönköping dygnet innan Umeå City tog sin andra raka seger. Det händer saker i landet och ikväll väntar Svenska Spel-sändningen mellan Storvreta och CaperioTäby, den kan ju bli exakt hur bra som helst. Borde ni se.

Annat nytt är ju att vi återser Svenska Spel-sändningen i Umeå igen den 21 december och jag fick idag förfrågan att kommentera den matchen också. Kul att Umeåinnebandyn kommer ut och jag bistår mer än gärna till att få ut det.

***

Kul för Emil Johansson att poängen börjar rulla in. Tre viktiga poäng för självförtroendet igår, alltid viktigt!

6 kommentarer

  1. Eller ”Gubbröran” för det är som vanligt, damidrotten är inte välkommen in i finrummet.
    Är stadens damlag tillfrågade överhuvudtaget?

  2. IKSU vill ju inte ens spela i den nya arenan och det andra damelitlaget i stan tillhör ju IBK Dalen. Som ju spelar i den gamla arenan.

  3. Till Sloe, IKSU vill spela på sin egen arena och Dalens damer föredrar den ”gamla” Gammliahallen, vore kul om du hade på fötterna innan du slänger ur dig ett sånt rödstrumpeuttalande. Eller vi kanske ska göra som vanligt, könskvoterar och tvingar IKSUs och Dalens damer att spela i nya hallen??

  4. Jag är väl inte helt insatt i allt men det snackas om att arenahyran är ca.17500 för en match vilket motsvarar ca 250st extra i publiken för att täcka extrakostnaden eller att man hittar en sponsor som ställer upp med summan (Vilket herrlagen nu försöker med). Så Dalens damer fortsätter nog i hallen så länge som dom får spela på parketten och IKSU? Ja vilket val finns det Peter? Vi ska inte könskvotera och tvinga någon, utan skapa möjligheten för alla att använda den fina hallen så långt som det finns plats för matcher. Med rätt upplägg så skulle vi kunna få se Elitserien, Allsvenskan och Div1 både dam och herr. Kanske även ungdomslag skulle kunna komma in. Men då behövs ett brett samarbete mellan alla klubbarna. Jag hoppas verkligen att herrlagen lyckas med det påbörjade samarbetet och att det kommer hela innebandy-umeå till del och inte bara dom tre klubbarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *