Ulf! Dags att visa oss något nu


I helgen väntas massor av innebandy för undertecknad och säkerligen för fler intressanter i den här staden. Både Iksu och Dalen har dubbelmatcher mot det överkomliga motståndet i form av Karlstad och Örebro. Thorengruppen har hemmamatch på söndag mot tabelljumbon, Älvsjö. Umeå City är det enda laget som har bortamatch då de reser för att förlänga sin vinsttrend till fyra matcher i bortamötet mot Tyresö Trollbacken imorgon. En seger som kan behövas då man i nästa hemmamatch tar emot, ingen mindre än, svenska mästarna Storvreta.

På söndag möter IBK Dalen hela superligans krislag, IK Sirius. Laget har bara skrapat ihop fyra poäng och är långt från slutspelsform. Faktum är att laget i dagsläget känns svagast i serien tillsammans med Mullsjö. För tillfället i alla fall. Men i den här matchen handlar väldigt lite om Sirius då vi har ett Umeålag på andra sidan i form av IBK Dalen som har en hel del att bevisa den här säsongen.

Efter söndagens match väntar ett tufft schema med Pixbo, Falun, Täby, Helsingborg och Umeåderby för Hallstenssons grabbar. Det här är med andra ord sista chansen för att slipa på spelet mot en relativt lätt motståndare på ett tag.

Jag tycker att efter åtta omgångar har IBK Dalen egentligen inte visat upp någonting alls. Laget säger såklart att de ska vara bättre efter jul och till slutspelet, men samtidigt hänger ganska mycket på att komma topp fyra och slippa att möta Storvreta och Täby för att ta sig framåt i slutspelet och ska det bli möjligt måste det börja rulla in segrar.

I början av säsongen var Umeå City lite av våran hackkyckling då laget helt enkelt inte visade prov på något som ansågs vara superligamässigt. City har dock tagit några betydelsefulla segrar den senaste tiden, mot lättare mostånd i och för sig, men laget har tagit viktiga poäng för att hålla sig på säker mark fortsättningsvis och det är lagets målsättning dessutom.

När Ketil Kronberg blev klar för IBK Dalen var det någon som sa

”Kan de inte bara skicka upp SM-guldet, så de inte behöver spela om det”.

Jag behöver inte säga vem som sa det citatet, men kanske säger det lite om vilka förväntningar som finns på laget. Det är inget snack om saken att ett lag med de spelarna som Dalen just nu besitter ska kunna ta sig förbi en kvartsfinal, så enkelt är det. Allt annat är faktiskt ett misslyckande. Och sett till hur laget spelar just nu så finns mycket att önska.

Jag tycker för det första att presspelet inte alls sitter som det ska. Jag tycker för det andra att förstafemman med Peder Bodén, Johan Samuelsson och Christian Hjort ska förbli som den alltid har varit, då den kedjan faktiskt kommer producera – på samma sätt som jag vill ha Peter Reinholdt och Erik Forsgren i samma lina i Umeå City.

Jag tycker att ett lag med Dalens smala backuppsättning ska spela på fyra backar och tre kedjeformationer, men att man använder den tredje mer som avlastning till de två främsta. Den sociala verksamheten får skäras ner och börja matcha mer – och framför allt tidigare.

Jag tycker även att de ledande spelarna som Ketil Kronberg, Johan Samuelsson, Mattias Wallgren, Peder Bodén och Christian Hjort måste bli bättre. Även Jonas Svahn och Anton Ermling är inte uppe i den statusen de hade i fjol. Framför allt Svahn som stundtals under fjolåret var landslagsmässig, det är han inte nära att vara nu.

Robin Nilsberth och Alexander Bodén får tillsammans med Fredrik Hörnkvist (i de matcher jag sett honom) stå för plussidan i laget. I övrigt tycker jag det finns betydligt mer att önska och det ska bli spännande att se om Ulf Hallstenssons magidrag i båset faktiskt får någon effekt. Jag tvivlar absolut inte på Ulf:s kapacitet, men än så länge har jag inte sett allt för mycket positivt.

Det är väl den gamla klyschan att det tar tid?

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *