Sanslöst slut gav livsviktiga poäng

GUIF har i kväll säkrat sin första seger i herrettan. Men det satt lååååååååångt inne.

Med nio minuter kvar ledde Gamla Stan med 6-9 och såg ut att gå mot tre säkra poäng.

Men GUIF gjorde istället fyra raka mål upp till 10-9 – segermålet inprickat på 19.22 av Petter Lundström – och den sanslösa vändningen var ett faktum.  Inte ett enda av målen var i powerplay vilket gör vändningen ännu starkare.

Noterbart är också att Mathias Boman spelade en viktig roll i matchen med sina tre mål. 08-sonen bor inte i staden längre men är uppe tillfälligt och fortfarande skriven för GUIF som alltså passade på att utnyttja honom i matchen. Ett smart drag får man lov att säga…

Kanske Boman flygs upp till matcherna framöver…?

**

Vi noterar också att en av GUIF:s många lovande spelare, Emil Nilsson född -95, stod för två viktiga mål i matchen.

Men planens målgladaste ”95:a” fanns i gästerna Gamla Stan. Erik Falkman presenterade sig på innebandykartan genom att göra fyra av Gamla Stans mål – imponerande!

Men Falkman är också ett av få glädjeämnen i Gamla Stan den här aftonen. Detta var minst sagt en blytung förlust och dessutom gavs poängen bort till en av de bittraste bottenrivalerna.

Tabellen ser nu betydligt mer mänsklig ut för GUIF som alltså bara har en poäng upp till Gamla Stan.  Även Sundsvall och Kiruna står på fem poäng i det bottenträsk som nu blev än mer ”intressant”.

 

2 kommentarer

  1. Nu är vi på gång…

    Man ska komma ihåg tre saker:

    1) Under de första sju omgångarna har vi spelat fem bortamatcher.
    2) Under hösten har vi tre i princip etablerade seniorspelare borta p g a utlandsstudier.
    3) Det finns en joker i leken, vilken spelades ut ikväll.

    Dessutom finns många intressanta killar i ”pipen”. I P15-länslaget finns 4 från GUIF på killsidan.

    Och vänta bara på 99-och 00-årgångarna….

    Kanske bäst i länet…

  2. 1) du har vissa poänger men jag tycker guif borde kunnat ta fler poäng med det material som finns, poäng har slarvats bort pga orutin och enkla misstag (många nya på många platser). förhoppningsvis är misstagen gjorda nu och alla har lärt sig något.
    2) det var väl bara en av de tre utlandsstuderande som platsade på två femmor ifjol och vad har de för form när de är tillbaka? med nya tränare vet man inte heller hur de presterar, de kommer inte tillbaka till ”samma lag”. ska man hoppas på ”frälsning”?
    3) åker guif ur ettan löper man tyvärr samma risk som tidigare år att tappa dessa lovande spelare till ”större klubbar” innan de är mogna för ett a-lag.

    vill inte låta negativ men det krävs mer än en vändning mot gamla stan i den här serien och jag tror det är viktigt för klubben att klara sig kvar om man vill fortsätta växa och få behålla sina duktiga kullar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *