Tankar inför dagens matcher


Lördagen har bara börjat men ändå har en världscupspremiär där Charlotte Kalla fick fortsätta sin magiska trend på 10 kilometer fristil. Jag ska snart göra mig klar för att åka upp på Iksu och se de nya hemmatröjorna med tjejerna i vinna med tvåsiffrig marginal mot bottengäng.

Matchen i sig känns inte speciellt spännande men jag har några saker jag har tänkt titta extra på:

* Jag vill se hur Therese ”Mini” Andersson har börjat hitta formen och om klubbtekniken återvänt till den mediokra kvalitée hon brukar ha i den aspekten. Första gången jag får chans att se henne spela sedan knäskadan förra vintern.

* Jag är intresserad över att se hur Iksu spelar mot lag som Karlstad och Örebro. Kolla om de går på stenhårt med pressen eller om de kör på deras nya att vinna boll på mittplan och om de använder sig av det aggressiva försvarsspelet laget hade mot IBK Dalen och borta mot Täby och Djurgården.

* Jag vill även se hur Emma Torikka och Emma Hellberg börjar se ut i Iksukostymen. Emma Torikka sköt ett 20-tal skott mot IBK Dalen tror jag, men siktet var inte inställt. Kul att se duon mot överkomligt motstånd då de kommer få lite mer tid än mot toppkonkurrenterna.

* Vill även se hur Jocke Sjöström och Tomas Hugosson-Wallgren väljer att matcha sina femmor, men samtidigt har jag inte kollat upp skadeläget inför dagen.

****

Annan innebandy under dagen. IBK Dalen möter Karlstad och saknar som vanligt Matilda Lundgren, Julia Nordin och Matilda Brusell. Brusell som dock börjar vara på väg tillbaka från sin ryggskada. Katarina Bjuhr och Linnea Ivarsson var tveksamma till spel i dagens match, ska bli intressant att se om laget klarar sig utan två av sina viktigare backpjäser – om de nu missar matchen, vilket jag inte tror.

Jag hoppas kunna fara förbi och se delar av den här matchen i alla fall.

****

I superligan möter Umeå City Tyresö Trollbacken. Jag kommer ringa in matchen och prata med Putte/Grubbe efter matchen så ni får er en rejäl genomgång efter matchen. Viktiga poäng i bottenstriden på spel.

****

I herrettan tar Sandåkern emot Jemtland. Kanske att Jemtland kan störa SSK, men föga troligt. Den matchen kommer jag tyvärr inte kunna följa då jag ska liverapportera Iksu-Örebro.

I herrettan kommer även Skellefteå IBK fortsätta sin kamp mot toppen. Laget har inlett serien bra, ska bli intressant att se om Arvid Marklunds pöjkar kan hitta på. Jag har inga sympatier för Skellefteå IBK direkt, men däremot brinner mitt Skelleftehjärta och den staden skulle må bra av ett lag i allsvenskan om något år. Ett SSL-lag ser jag som totalt omöjligt i staden den närmaste tio åren.

****

I damettan är det mängder av matcher. Ska du se damettan så ska du befinna dig på Gammlia Arena idag. RIG Umeå, Umeå City och IBF Dalen spelar alla sina matcher där under dagen. Även Sandåkern och IBK Dalen huserar ju i huset idag, så varför inte bänka sig för en heldag.

Min tippning för dagen: (mall nedan om ni vill tippa också)

IKSU-Örebro 10–3
Bästa poängplockare: Victoria Wikström
Första målskytt: Frida Eriksson

IBK Dalen–Karlstad 7-4
Bästa poängplockare: Isabell Larsson
Första målskytt: Amanda Öhman

Sandåkern–Jemtland Innebandy 7–2
Bästa poängplockare: Torbjörn Sjögren
Första målskytt: Andreas Berglund

IBF Dalen – Jemtland Innebandy 5-4
Bästa poängplockare: Matilda Brusell
Första målskytt: Sandra Hjortborg

Umeå City IBK – FBC Uppsala Ungdom 7-3
Bästa poängplockare: Marie Häggström
Första målskytt: Malin Strömberg

RIG Umeå IBF – FBC Uppsala 5-7
Bästa poängplockare: Matilda Sjödin
Första målskytt: Nathalie Jakobsson

MALL om du vill tippa i kommentatorsfältet eller maila mig på facebook/ [email protected] så kan jag publicera er tippning om så önskas.

IKSU-Örebro
Bästa poängplockare:
Första målskytt:

IBK Dalen–Karlstad
Bästa poängplockare:
Första målskytt:

Sandåkern–Jemtland Innebandy
Bästa poängplockare:
Första målskytt:

IBF Dalen – Jemtland Innebandy
Bästa poängplockare:
Första målskytt:

Umeå City IBK – FBC Uppsala Ungdom
Bästa poängplockare:
Första målskytt:

RIG Umeå IBF – FBC Uppsala
Bästa poängplockare:
Första målskytt:

FÖLJ IKSUS MATCH MOT ÖREBRO VIA MIN LIVERAPPORT PÅ HTTP://WWW.FOLKBLADET.NU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *