Tolka danska, köttmur och nollor


Ja, det blev en del innebandy idag. Jag tänkte summera det hela i en intervju där Cecilia Di Nardo fick prata danska och Sandra Larsson skulle få agera tveksam tolk, men av någon anledning vill inte min dator sammarbeta med mig så det blir tyvärr inget sånt klipp – kanske ett nytt försök imorgon eller något.

IBK Dalens match mot Karlstad var bland de konstigare jag sett på länge. Båda lagen kämpade för fulla muggar, satte emot i närkamperna och därför blev det en del blodvite i matchen. Absolut inte fult i mina ögon, men en del tufft spel där några insidenter hände utan mening.

IBK Dalen fick anfalla mest i matchen och gjorde det bra fram tills chanserna kom – då var det missarnas mästare som var framme. Laget var fruktansvärt dåliga på att ta till vara på sina chanser och gästernas målvakt gjorde samtidigt en supermatch – framför allt i den andra perioden då jag inte förstår vart skotträningen tagit vägen.

I hemmalaget gick mycket genom första och andraformationen. Amanda Öhman har verkligen växt till i år och är en mer mångsidig spelare än tidigare säsonger. Linn Lundström fick några psykningar då jag pratade med hennes föräldrar i en av pauserna, men sen svarade hon med ett mål och några riktigt bra intentioner i den tredje perioden.

Sett till hela matchen var det en rätt trist historia efter 60 minuter. Visst fanns det mycket chanser men kvalitet var ordet som saknades i det mesta av spelet. Jag kom på mig flera gånger under matchen sitta och tänka på annat, framför allt prata om annat, men kanske beroende att det blev intressanta samtalsämnen på pressläktaren som lockade betydligt mer än matchen.

Stort plus till Felicia Tjäderborn som trots allt håller nollan, men i övrigt finns det spelmässigt ganska mycket mer att kräva av många.

Som summering av innebandydag ett så var det två matcher utan riktig spänning. Karlstad och Örebro är inte lag som skrämmer någon och när till och med Dalen känns som en relativt enkel vinnare så blir det inte mycket till spänning. Karlstad och Örebro är inte mycket till elitseriemässiga – som jag sa redan innan säsongen drog igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *