Elias städhink, hån och Båla

Innebandydagen inleddes med Thorengruppen-Älvsjö i Gammlia Arena. Planen var att hinna över till Iksu och se mötet med Karlstad, men det hann jag inte med så fick bli 1,5 period i hallen istället. Thorengruppen kom ut som laget brukar göra när det är tämligen enkelt motstånd på hemmaplan, nämligen aningen arroganta och möjigtvis ganska oinspirerade.

Emil Johansson gav Thorengruppen ett ansikte genom att stå stilla och slå bort tre raka uppspel och ge gästerna bra chanser. Elva minuter tog det innan Thorengruppen fick sitt första avslut på mål – elva minuter. Men aja, nog om det. Jag vill bara påpeka att laget måste vara mer ödmjuka inför uppgiften. Men när laget väl fick 1-0 var det inget snack om saken. Gästerna fick kliva upp och det skapade ytor för hemmalaget – och då tog det fart.

Inte blev saken bättre för Älsvjö då Thoren fick både 2-0 och 3-0 ganska snabbt i andra. Gästerna hade väldigt lite att sätta emot efter det, trots att Thoren gick ner sig en sväng i den andra perioden. Elias Conradzon, Andreas Carlbom och Fredrik Ottosson var tillbaka igen och den kedjan var riktigt bra. Laget kunde ha gjort en handfull mål till, men nio mål mot tre fick duga. Även kollega Jakob Arvidsson hittade målet, otroligt nog.

Positivt för Thorengruppen var att laget helt enkelt har några nivåer fler än majoriteten av andra lag i serien. Problemet laget har är att laget vet att de är så bra och kan förlita sig på sina stjärnor. Carlbom öser in poäng fortsättningsvis och lär fortsätta göra det ett tag till.
Målskyttarna i matchen. Foto: Undertecknad.

Noterat från matchen:

* Victor Öberg gjorde sin första match tillbaka i Thorengruppen efter en visit i IBK Dalen. Öberg har en bit till toppformen, men spelade relativt enkelt genom hela matchen. Poänglös dock. Han behöver ha en mer kreativ roll i Thoren där han av naturen borde känna sig tryggare.

* Elias Conradzon stod för matchen roligaste grej i den andra perioden då han först missade ett helt öppet två-mot-ett-läge och blir hånad av gästernas målvakt. Bara sekunder senare får Carlbom-Conradzon ett nytt läge och Elias trycker dit bollen för att sen dansa förbi målvakten. Skratta bäst som skrattar sist heter det väl?

* Onödigt slarv gjorde att Fredrik Lundberg fick släppa in tre mål. Hade laget varit mer fokuserat hade han säkert kunna hålla nere det till två – kanske rent utav ett. Hans fotbollsräddning i slutet på tredje var magnifik.

* Elias Conradzon (mest nämnd i det här inlägget) belönades med pris som matchens lirare och fick för det ….. en städhink. Men lika glad för det var Elias, men gladast var nog Patrik Lundström som slapp vara med på målskyttsbilden. Eller ville han det kanske?