Sex poäng, misstajming, och stekhet ”Mini”

Visst blev det precis så som alla trodde. Iksu tog hem en skön dubbel i helgen efter segrar med 9-3 och 11-4.
Efter min egen match gasade jag upp på Iksu för att kika på Philadelphia Flyers Iksu. Jag tycker de nya tröjorna är helt okej faktiskt även om jag fortfarande föredrar fjolårets ställ som var genomgående i orange.

Spelet då? Ja, jag kom tyvärr i helt fel del av matchen. Jag missade stora delar av den fantastiska andraperioden (8-0 till Iksu där och 25-3 i skott) och fick istället se ett kaxigt Karlstad som reducerade tre gånger om.

Därefter kunde i alla fall Iksu höja sig och komma tillbaka. Frida Eriksson lättade in bollen snyggt på friläge och Emelie Wibron pangade dit mål nummer elva.

Fyra mål från Therese Anderssons sticka mot Karlstad. FOTO: Arkiv.

Men matchens drottning var helt klart Therese ”Mini Andersson. Man blir glad av att se henne tillbaka. Man blir glad då man ser henne göra mål. Det spelar heller ingen roll om hon så gör 7-6 med en sekund kvar eller om hon gör 9-1 – HON blir lika glad ändå. Kul att se hennes inställning!

Tråkigt att hon inte får chansen att spela VM. Utan skadan hade hon definitivt tagit en plats. Men Iksu hade ju gott om landslagsspelare på planen ändå och det är nästan löjligt vilken tyngd det finns framåt i de två första linorna. I tredjekedjan laborerades det en hel del och Karen Farnes, alltmer bofast i ”stor”-Iksu, kom in och visade på pigga ben. Passningsspelet kan dock bli bättre.

Även kul att se att tränarduon ger Linnea Jonsson chansen att stå båda matcherna i helgen. Det är lika vågat som rätt. För vilka matcher ska hon annars få stå? Jag gillar när andramålvakterna får chansen. Dessutom fick ju Malin Marklund chansen att visa upp sitt otroligt stela slagskott i pauserna…

På innebandy.se står förövrigt Sara Wilhelmsson som tredjekeeper. Ligger det någon sanning i det, eller är det bara en av många buggar på den hemsidan? Storleken har hon ju i alla fall.

*

Nåja. Den här helgen må ha varit en ”helg på jobbet” för Iksus del, men samtidigt tror jag inte att man ska underskatta vikten av att få panga hem några storsegrar inför kommande uppgifter. Maskineriet har varit lite trögstartat rent spelmässigt men det känns som att helgens matcher kan vara ett litet avstamp inför framtiden. Dessutom är laget nu trea i tabellen och åtta poäng bakom ledande Rönnby (med två matcher mindre spelade).

I nästa omgång väntar den charmiga resan till Gotland för match mot Endre. En riktigt rolig och inspirerande uppgift (men inte en lika rolig resa…)
Man har hört mycket om just den här bortamatchen och Endres tokiga publik, så där har spelarna något att se fram emot. Och med helgens två segrar i bagaget tror jag vi kan räkna med tre nya, friska poäng för Iksu Flyers.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *