Troll i andra perioden blev Citys fall


Umeå City åkte på en nit i gårdagens bortamatch mot Tyresö Trollbacken. Stockholmarnas förstaformation stod för mycket. Kevin Björkström och Victor Ferraresi håller hög superligaklass och det bevisade de i matchen. För City handlade det hela om okoncentration – framför allt i den andra perioden då laget släpper in fem mål och ligger under med 0-6 i matchen.

– Vi överarbetar när vi hamnar i underläge och då bjuder vi motståndarna på ännu fler chanser, säger tränare Peter Grubbström.

Trots det så kunde Umeå City komma tillbaka i matchen och gick ikapp till 7-4 efter två mål av Mattias Hedlund och ett vardera av Peter Reinholdt och Albin Andersson – den sistnämde som gjorde sina två första mål i hemmamötet med Mullsjö verkar ha fått islossning och det är ett gott tecken för City att de unga talangerna börjar bli varma i kläderna. Men närmare än 8-4 kom aldrig City. TT höll undan och kunde vinna matchen med slutresultatet 8-4.

– Det känns bra att vi avslutar på ett bra sätt. Det kan vi ta med oss men vi måste sluta göra så många misstag, säger Grubbström.

Kommentar:

Positiva betyg i City till Simon Brändström i målet, Peter Reinholdt, Mattias Hedlund och Peder Viklund. Även Emil Johansson ska ha varit pigg enligt mina rapporter. Laget hade kanske behövt de här tre poängen, men samtidigt är en bortaförlust mot en av de tilltänkta konkurrenterna inte hela världen. City släppte dock på tålamodet och rakheten som laget haft de fyra senaste matcherna. Nu väntar två tuffa matcher för Umeå City som ställs mot Storvreta och AIK. Två ypperliga chanser att testa tålamodet då jag tror att en väldigt tät defensiv och snabba kontringar kommer bli nyckel till möjliga poäng. Storvreta tror jag kommer bli för svåra, men AIK kan City definitivt rubba.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *