Citytränaren tar time out – prioriterar familjen


De som varit och sett Umeå Citys matcher den senaste tiden har säkert lagt märkte till att tränaren och sportchefen för damsektionen, Olle Eliasson inte har varit närvarande. Det här har såklart nått bloggen och vi ville reda ut vad som har hänt.

Olle och hans innebandyspelande flickvän väntar sitt första barn. Detta medförde att Olle blev splittrad tack vare barnfödseln.

– Vi i damsektionen insåg att, fortsätter det såhär går Olle i väggen. Då tog vi ett beslut tillsammans med Olle att han skulle ta en time out för att stödja sin familj, säger Helene Strömberg som är ordförande för Umeå Citys damsektion.

Olle, som brinner oerhört för innebandyn, ville först fortsätta, men valde till slut att prioritera familjen.

– Jag tycker att jag hade kunnat köra båda, men klubben tyckte att det skulle bli för mycket och hade jag tvingats välja hade jag såklart valt familjen.

Det här har alltså medfört att Olle är hemma och stöttar min sambo som ska föda sitt första barn.

– Förlossningen har dragit ut på tiden och det har slitit på oss båda. Jag hade såklart helst varit med på båda håll, men risken är att båda hade blivit drabbade och därför väljer jag att prioritera familjen.

Eliasson förväntas vara tillbaka efter att barnet är fött, men just nu menar Helene Strömberg på att familjen alltid ska gå i första hand.

– Det går inte att klona sig och familjen är trots allt viktigare än innebandyn, säger Strömberg och fortsätter:

– Olle har varit sportchef samtidigt som han varit tränare. Han har haft alldeles för mycket arbetsuppgifter och vi har misslyckats att kunna avlasta honom i sportchefsjobbet och därför har vi valt att underlätta för honom tills han har fått sitt barn och då har vi sagt att vi tycker att han ska ta en time out tills det att förlossningen är klar.

När de har fått barn ska Strömberg och Eliasson prata igenom hur framtiden ska se ut.

– Man kan inte fylla skottkärran fullare än att den är full, speciellt när man har arvode. Vi har inte disskuterat någonting om framtiden och välkomnar Olle tillbaka så fort han är redo. Ingenting över huvud taget har diskuterats utan Olles närvaro. Han koncentrerar sig på sin familj just nu och sen ska vi se till så att alla blir nöjda.

Under tiden Olle är hemma med familjen sköter Jonas Söderström Umeå Citys damlag.

2 kommentarer

  1. Då det gällde en ganska känslig sak som en barnafödsel och dessutom deras första barn ville vi respektera det i första hand. Men jag fick för många frågor under helgen och valde därför att ringa upp Helene och Olle idag för att förklara hur det egentligen ligger till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *