Helgsummering (damettan)

Vi börjar i vanlig ordning med damerna.

RIG Umeå IBF stod för helgens bedrift när de besegrade seriefavoriten FBC Uppsala på hemmaplan med 5-3. Riktigt starkt jobbat. Uppsala började med ett rasande tempo och var hetast i första perioden men RIG spelade kyligt och smart. Rebecca Heed Arvidsson satte GWG till 4-3 innan Karin Nygren tryckte dit spiken i kistan. Innan det hade även Matilda Sjödin och Cornelia Fjellstedt, kanske planens bästa spelare, målat. Den sistnämnde två gånger om.

Med sju minuter kvar åkte laget på en onödig utvisning för felaktigt byte, men boxen höll tätt och segern säkrades. Detta var som sagt en riktigt stark bedrift från ”riggarna” som nu, vid vinst i sin hängmatch, kan komma att stå på samma poäng som FBC Uppsala (21 p).

Kul att serien jämnades ut lite grann i och med detta resultat. Gävle (på 20 p och en match mindre spelad än Uppsala) möter Iksu Ungdom i nästa match och har där chans att överta en ensam serieledning.

Men då gäller det som sagt att besegra Iksu Ungdom som i helgen tog tre sköna poäng mot Örnsköldsvik efter seger med 5-4. Ett resultat som Vindeln och IBF Dalen knappast är besvikna över.

Tränaren Philippe Jolidon var nöjd med anfallsspelet men mindre nöjd med passnings- och försvarsspelet – två delar i spelet som darrat lite väl mycket på slutet för Iksu.

– Skönt med tre poäng. Vi kämpade och krigade mycket bra i dag, säger Jolidon.

Matchvinnare för Iksu Ungdom blev snipern Caroline Lundmark som satte de två sista målen. Skönt för henne att det lossnade lite grann då hon endast hade gjort två mål innan helgens match. Och viktigt för laget att få igång Lundmark då hon är en av seriens vassaste målskyttar i form.

**

Umeå City fick äntligen smaka på segerns sötma igen. Att motståndet då heter FBC Uppsala ungdom spelar nog mindre roll. Segern var välförtjänt då det mesta av spelet var mot ett mål. Uppsala försökte desperat att backa hem och kontra, men den taktiken lyckades inte.
Enligt bloggens säkra källor ska backen Johanna Andreassen ha varit riktigt bra matchen igenom, liksom Marie ”Släggan” Häggström som släggade in de tre första kassarna i kassen.
Noterbart är också att två av målen kom i boxplay.

Sammanfattat var detta en lika skön som väntad seger för City som nu får lite arbetsro inför kommande uppgifter.

*

Och när man talar om sköna och väntade segrar så passar det ju bra att smyga in på IBF Dalens drabbning med jumbolaget Jemtland Innebandy (som dock faktiskt har vunnit en match till skillnad från FBC Uppsala ungdom.

9-4 skrevs slutresultatet till och noterbart är att den a-lagsvärvade Louisa Turton hängde dit tre av baljorna. Kanske får hon chansen i sitt ”rätta” lag snart?

Viktigt för Dalen att få igång någon målskytt. Någon som sticker ut. Bredden är det väl ingen som tvivlar på. De har väl en sisådär 67 spelare i truppen (smått överdrivet) men det gäller ju att ha några som kliver fram på match också. Det visade Turton i helgen. Även Nathalie Karlsson, en av få som hittills varit trogna poänggörare, fortsatte göra poäng vilket är glädjande för Ståhlberg & company.

Detta var tre väldigt viktiga poäng för Dalen som nu kan börja blicka uppåt i tabellen. Viktigt, som sagt, att Örnsköldsvik förlorade. Det tätnar i botten…

Jemtland och FBC Uppsala ungdom åker definitivt ur serien med dunder och brak men sedan tror jag att det kommer att stå mellan Dalen, Örnsköldsvik och Vindeln. I dagsläget ser jag bara att ett av de tre lagen klarar sig kvar vilket är tråkigt men sant.

De lag som för tillfället huserar precis ovanför är helt enkelt för bra för att bli inblandade i bottenstriden på allvar. Lag som Skellefteå, Alba och Umeå City. Men det återstår att se om jag får rätt eller om jag är helt fel ute. Lokalpatrioten i mig hoppas väl någonstans att Alba ska bli inblandade men samtidigt verkar de ha något fräckt och spännande på gång.

Vi får som sagt se…

*

Jag fyller på detta inlägg med herrettan och herrtvåan senare i dag. Har helt enkelt inte tid just nu. Hoppas ni har överseende med detta.

Danke schön.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *