Helgsummering (herrettan)

Jag får ursäkta att denna helgsummering kommer så pass sent som tisdagnatt. Målsättningen är alltid måndag men i dag har det varit lite för kaotiskt helt enkelt.

Men nu kör vi i alla fall. På natten finns det alltid tid…

(Den här gången blev det en uppdelad helgsummering i tre separata inlägg. Damettan, herrettan och herrtvåan).

**

Herrettan rivstartade redan i fredags med det rysliga derbyt mellan GUIF och Gamla Stan. Denna match är redan ”behandlad” i ett separat inlägg här på bloggen.

Så mycket rivigare än så blev det inte under resterande delen av helgen. Ersboda t ex svarade för ett riktigt bottennapp när man förlorade med 11-10 på bortaplan mot Sundsvall City. Det får bara inte hända när man kollar på de respektive lagens spelartrupper och tabellplaceringar. Det känns spontant som att inställningen inte var den bästa från Ersbodas sida…

Men klart är i alla fall att Johan Nilsson fortsätter måla. Fyra nya strutar blev det för honom i den här matchen. ÄvenJohan Andersson ska enligt rapporterna ha skött sina kort rätt men överlag var det alldeles för mycket slarv och individuella misstag som låg bakom denna pinsamma förlust.

*
Sandåkern fortsätter att mala på. 12-4 mot Jemtland imponerar och det gör naturligtvis också tabellraden 9-0-0. Som så många andra gånger den här säsongen så var det orken och ”malandet” som gjorde att SSK vann (därmed inte sagt att det saknas spets i laget, men de har en förmåga att nöta ner motståndet).
Den tredje perioden var som vanligt stark. Niklas Blomberg fortsätter att pytsa in strutar (fem den här gången!) och i målet ska hans namne med efternamnet Ivarsson ha varit fortsatt stabil och han fick dessutom göra en assist. Ett litet speciellt möte för honom då han en gång stod i Östersund som senare blev Jemtland Innebandy.
Vi noterar även att Mikael Hjelm lyckades dra på sig en utvisning för protest med fem sekunder kvar. Vid ställningen 12-4. Skön…t!
När det liks är noterar-VM så kan vi även notera att Andreas Berglund får fortsatt matchtid med SSK. Frågan är om han får göra några fler minuter i Dalentröjan den här säsongen.

*

Skellefteå hade nöjet att åka upp till Kiruna i helgen. Med sig i bussen hem fick man tre sköna poäng efter seger 8-4. En stark bedrift av det nu ännu mer bofasta topplaget Skellefteå IBK.

Joakim Nilsson tycks ha lyssnat på bloggens ”kritik” i förra helgsummeringen då han nu passade på att stänka dit tre mål. Ett kom i boxplay sedan Robin Karlsson dragit på sig en femma.

Just utvisningar fanns det gott om i protokollet och det var just efter en sådan som Markus Eliasson kunde sätta spiken i kistan i powerplay.

Mattias Lundberg nöjde sig med en kasse. Men han har fortfarande gjort 21 mål på åtta matcher vilket är väldigt imponerande. En spelare att se upp med helt klart.

*

Detta var allt från herrettan i och med att RIG Umeå var spellediga. På fredag möter de GUIF i ett högintressant derby. Nästan än mer intressant blir det på torsdag när Sandåkern möter Ersboda. Derbyvecka just nu alltså…

Frågan är om ESK kan lugga SSK på några poäng. I så fall krävs det nog en ganska rejäl höjning efter förlusten mot Sundsvall, men om jag känner Ersbodarna rätt så är Sandåkern en match som de kommer extra laddade till. I fjol var ju dessutom ESK det enda laget som lyckades lugga Thorengruppen på en pinne.

Två mycket intressanta matcher alltså, och vi på bloggen ska göra vad vi kan för att bevaka, såga, hylla och analysera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *