Helgsummering (herrtvåan)

Då ska vi avsluta detta sena helgsummeringskapitel genom att analysera helgens matcher i division II.

Två matcher spelades redan i fredags, och känns väl inte så där hyperaktuella just nu. Men lite ska vi i alla fall krita ner om dessa matcher.

Vindeln åkte på sin åttonde raka förlust mot formsvaga IBK Ersboda. Detta med siffrorna 10-12. Blytungt var det dessutom.
Vindeln ledde nämligen med 10-8 (efter att ha hämtat ikapp 3-6) med tio minuter kvar men Ersboda lyckades vända på den berömda steken efter först två raka mål av Linus Schefström följt av två raka mål av………….trumvirvel………...Mattias Mattsson.
Jag ser framför mig stämningen i hallen och ”Mattis” målgest vid dessa två mål. Skönt lär det ha varit för Ersboda att vinna den här målrika, säkert griniga, och viktiga matchen. Speciellt när det har gått så dåligt på slutet.

Vindeln å andra sidan drabbades av det klassiska bottenlags-syndromet som lyder typ ”nära-skjuter-ingen-hare”.
Jonny Granström och Oskar Eklund blev i alla fall tvåmålsskyttar för de gulklädda.

*
Den andra matchen som spelades i fredags gick mellan TGC och Clemens. TGC fortsatte på den inslagna vägen, ni vet ta-tre-poäng-utan-att-egentligen-övertyga-vägen –  och därmed är laget i allra högsta grad fortsatt med i toppstriden.

7-4 skrevs slutresultatet till och vi noterar att Zakaria Chennoufi, mer känd som fotbollsspelare, blev planens enda tvåmålsskytt. Hans två första mål för säsongen för övrigt.
Magnus Norrman satte 5-2-målet som med facit i hand blev det matchvinnande målet.

*

Vi går vidare med ett kryss i den svårspelade Olasjöhallen mellan hemmalaget Obbola och Umeå IK. UIK ledde med 0-2 efter den första perioden, och 1-3 efter två ”perrar”, men i den tredje kunde Obbola gnugga sig tillbaka och både reducera och kvittera.

Obbola har i flera omgångar stått för hedrande resultat och det här resultatet visar också att laget är att räkna med hemma på den hala parketten.

För Umeå IK:s del var det givetvis en besvikelse att tappa två poäng här när matchen såg ut att gå mot seger. Tydligen ska Johan Persson fått en straff felaktigt bortdömd också vid ställningen 1-3. Detta är dock inget som jag helt säkert kan säga, men enligt mina rapporter var det så.

Hursomhelst så gjorde Johan Svensson två av UIK:s mål. Obbolas upphämtning till 3-3 fixade Erik Johansson och Jimmie Isaksson.

I och med detta är Obbola faktiskt bara tre poäng bakom just UIK i tabellen. Detta trodde jag verkligen inte inför säsongen. Men hemma i Olasjö är de som sagt svårspelade samtidigt som UIK inte riktigt fått det att stämma resultatmässigt så här långt in på säsongen i alla fall.

*

Vi förflyttar oss nu till den klassiska hallen i Täfteå där det i helgen pangades in 21 mål under matchen Täfteå – TBS. 13 av dessa gjordes av gästerna vilket ger oss slutresultatet 8-13.

TBS saknade ett flertal av sina nyckelspelare men hade å andra sidan ett fräscht lån i form av Andreas ”Kingen” Johansson från a-laget.

”Kingen” stal dock inte showen utan det kan man säga att André Juneblad gjorde. Fyra mål från doldisens sticka.

Daniel Nygren gjorde tre assist och dessutom två mål (!!!) hur nu det gick till. Målen alltså… Men det är klart – hallen är liten så där kanske till och med Nygrens skott orkar sig fram till mål.

Täfteå hade tre tvåmålsskyttar i matchen i form av Sebastian ”Basse” Alenius, Mattias Strandgren och Mats Emil Jönsson. 

*

Sist men inte minst har vi då kvar att nämna Sandåkernkamraternas vinst mot SPIF med 10-3. Målkalaset inleddes av fotbollsmålvakten Jim Grenholm till 1-0 och därefter kunde exbloggaren Joakim Bålfors ordna fram två assist till målen 3-0 och 8-2. Vackert.

Andre Skedebrant, Alexander Alenius, Rickard Konradsson och Mathias Gunnarsson gjorde två mål var vilket visar att det här var en kollektiv seger och ingenting annat.

Johan Reichler såg också till att bibehålla sin fina poängform med att sätta den sista kassen.

SPIF:s mål gjordes av Mattias ”Mr. Spif” Lejon, Olov Larsson, och Tommy Olofsson. 

*

Därmed var denna veckas helgsummering äntligen slut. Äntligen i den bemärkelsen att det blev väldigt försenat.

Avslutningsvis noterar vi också att Hörnefors under veckan besegrade Vildmännen med 6-4 vilket öppnade upp toppstriden rejält.

Därmed leder nu också TBS serien precis som många trodde inför seriestarten. Men TGC och Vildmännen skuggar tätt där bakom och det är bara att konstatera att herrtvåan går en intressant och spännande framtid till mötes.

1 kommentarer

  1. Mattias ”Mr. Spif” Lejon?

    Iof är väl Thomas Lindgren mer ”Mr. Vindeln” egentligen men är det någon man förknippar med Spif är det ju han. Kaptenen kommer alltid 5 minuter före matchstart o snittar 4p per match om inte mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *