Vadslagning om #10 och min klagan


Efter gårdagens match mellan RIG och Ersboda skrev jag att Johan ”Säl” Nilsson borde kamma sig och byta tröjnummer till nummer 10. Något jag tycker borde vara självklart då han är lagets största stjärna och dessutom har rätt attityd för att bära numret. Albin Sjögren i RIG är annars nummer 10 personifierat som jag tidigare konstaterat.

På tal om det måste jag väl flika in ett officiellt krav. Jag gjorde min andra innebandymatch på två år i söndags. Den kvalitet jag just nu håller skulle få Pavel Bure att vända sig i graven och just därför känns Sunday League som ett perfekt ställe för mig att harva på i. Dock totalt oförsvarbart att jag inte har nummer 10. Jag framlägger här ett ultimatum till Janne Wiktorsson, då jag ju faktiskt fick göra matchavgörande målet i söndags, att det i mitt nästa framträdande bör vara med nummer 10 ryggen. Kvalitetsmässigt är jag inte värd det, men jag kan inte sova om nätterna med ett annat nummer i min närhet.

Mitt bet med Johan ”Säl” Nilsson är förslagsvis följande: Johan måste göra 77 poäng under årets säsong. Det betyder att han ska hålla ett poängsnitt på 3,5 poäng per match (Johan har just nu 37 poäng på tio matcher och ligger just nu över det snittet).

Lyckas Johan så får han dela ut ett straff som jag ska genomföra. Men Lyckas han inte byter han till nummer tio och får dessutom utföra ett lite mildrare straff. Så, ”Säl”. Har vi ett bet?

***

Otroligt tråkigt besked i dagens VF där Andreas Carlbom berättade för kollega Mikael Bergstedt att han efter årets säsong kommer att sluta med innebandyn. Att han kommer sluta helt, tror jag däremot inte. Nog kommer han säkert spela på någon form av hobbynivå. Kanske Carlbom som ska bli brickan i idé jag fick i våras om att starta upp ett ”Innebandybloggen”-lag till kommande säsong. Jacke får i så fall lägga klubban på hyllan och sen får jag ringa ihop lite sköna skojjare. Hört att Mika Kohonens kontrakt går ut efter årets säsong. Vore väl en bra duo att bygga laget runt?

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *