Helgsummering (Herrtvåan)

Jag lovade ju att skriva det här redan i går men jag fick feber efter träningen och har därefter sovit till nu. Skön…t.
Om febern kom för att blåa laget äntligen fick vinna på min träning vette katten – men det var i alla fall en riktigt omskakande seger.

Speciellt tack till Erik Boström som såg till att fixa festen.

*

Hursomhelst, nu ska vi inte spåra ur utan hålla oss till herrarnas division II i innebandy.

Först tar vi oss an Umeå IK:s drabbning med Vildmännen, där Vildmännen tappade poäng för blott tredje gången i år efter 7-7.

Som bloggkollegan på VK redan har varit inne på så var det här en skum match. 7-7 stod det redan i mitten av andra perioden – ändå blev det inga mer mål trots mängder av tid och en hel del powerplay.

Noterbart är att Samuel Karlsson bara gjorde ett av målen för Vildmännen. Detsamma med Petter Eriksson som dock stod för en del assister. Istället gjorde Anton Sigvardsson och Johan Artberg två mål var. Den sistnämnde passade även på att ta några tvåor.

I Umeå IK blev Johan Svensson poängräddare med sitt 7-7-mål. Johan Persson och Peder Klasson gjorde två mål var.
Patrik Andersson fick även han, liksom Samuel Karlsson, nöja sig med ett mål. Att dessa två bara skulle göra två mål av 14 kändes ganska otroligt på förhand.

I och med att Vildmännen tappade två poäng här så är man nu fyra poäng efter TBS i tabelltoppen.

Ett TBS som utan problem spelade ut Obbola och vann med förkrossande siffror – 13-2. Detta var faktiskt lite förvånande då Obbola stått upp bra mot flera av lagen i år och dessutom saknade TBS i vanlig ordning en drös med spelare.

Men Patrik ”Rusta” Gotthardsson var i alla fall med och visade prov på klass. 3+2 från hans klubba gjorde honom till planens poängkung.

Formstarke Petter Lundqvist, gnällspiken Niklas Enström och yrvädret André Juneblad gjorde två mål var.

I Obbola gjorde speakern Robiiiin Årebraaaaand Lindqviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiist ett av målen. Andreas Forsgren gjorde det andra.

*

Hörnefors vann mot Täfteå med 5-3 utan att imponera. Matchen var lite utav ett sömnpiller de två första perioderna då endast två mål hade gjorts. Detta trots att Täfteå fått chansen i powerplay tre gånger.

I tredje började det dock hända grejer även i målprotokollet. Erik Vähä satte 2-1, men den formstarke Jonas Hajek kvitterade ganska omgående. NHL-kungen Kristoffer Strandberg kunde sedan återigen ge Hörnefors ledningen och den här gången satte man även 4-2 och 5-2 genom Viktor Rutqvist och Marcus Königsson och då var segern säkrad. Jonas Gruffman hyfsade till Täfteås förlustsiffror med sin 5-3-reducering.

*

IBK Ersboda kom undan med blotta förskräckelsen borta mot Clemens. Segersiffrorna skrevs till 10-9 trots att skotten vanns med förkrossande 50-32.

Matchen var oerhört jämn de två första perioderna och inget av lagen ryckte med mer än ett mål förrän i den tredje perioden. Och då var det Clemens som ryckte till 9-7 efter 12.32.

Då knöt Ersboda näven och vände på steken med tre mål upp till 10-9. Patrik Mattsson satte reduceringen innan lillebrorsan Mattias satte både kvitteringen och vinstmålet. Totalt gjorde ”Mattis” fyra mål i matchen.

I hemmalaget stod Pontus Johansson för ett hattrick och Erik Granberg gjorde två kassar.

*
Vi går vidare med det heta och viktiga derbyt mellan Sandåkernkamraterna och TGC. Derby är ju i och för sig alla matcher i den här serien men det blir ju ändå lite häftigare att beskriva matchen som ett derby…

Hursomhelst så tog TGC oerhört viktiga poäng i toppstriden via seger med 7-5. Som vanligt handlade det om en laginsats från TGC:s sida. Johan Brolin blev enda tvåmålsskytten.

Det var i inledningen av den andra perioden som segern grundlades efter snabba mål av Nariman Navaee, Johan Brolin och Tobias Renström. Att SSK sedan reducerade två gånger om, en i vardera period, hjälpte ju föga.

Noterbart är att Umedalenaktuella (i fotboll) latebloomern Joakim Bålfors gjorde ett av SSK:s mål. Men Johan Reichler gjorde två – och den defensivt skicklige backen har nu gjort åtta(!) mål den här säsongen.

Segern innebär att TGC fortfarande är TBS huvudutmanare i toppen av tabellen.

*

Avslutningsvis har vi kvar matchen mellan SPIF och Vindeln. Tyvärr för gästerna blev det säsongens nionde raka förlust efter att Superior performance in floorball gjort elva mål. Vindeln mäktade med åtta. Det blev alltså 11-8 för att tala klarspråk…

Skummar man protokollet så kan man lätt konstatera att SPIF grundlade segern i slutet av den första perioden när man tilläts göra tre mål i rad på ett ofokuserat Vindeln. Då hade Vindeln precis reducerat till 3-2 – iställlet får man gå till första pausvilan med 6-2-underläge.

SPIF hade förövrigt sex olika målskyttar i den första perioden.

I andra kunde sedan gästerna komma tillbaka upp till 6-5 innan Anders Svanberg gjorde två snabba. Svanberg hade dessutom målat i första perioden så där säkrade den gängliga virvelvinden sitt hattrick.

När Pontus Bodin och Daniel Lestander sedan satte 9-5 och 10-5 i början av tredje var matchen definitivt över.

I Vindeln fanns två stycken tvåmålsskyttar i Robert Lövgren och Jonny Granström.

*

Detta var allt. Den här gången blev helgsummeringen rätt splittrad med separata inlägg. Jag har funderat på det själv lite grann. Att det kanske skulle vara bättre att köra tre separata inlägg med de olika serierna istället för ett stort med alla tre? På så vis kan man ju välja lite mer själv vilken serie man vill fördjupa sig i…

Lämna gärna en kommentar om det här nedan för jag förändrar inte ett vinnande koncept utan medhåll från läsarna.

Hejdå – lilltå.

2 kommentarer

  1. Helt klart bättre med separata inlägg, man kan välja vad man vill läsa om plus att inläggen inte känns lika proppade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *