”Ettans egna El-Clasíco” och en hel del annat

VM medför ju naturligtvis att Elitserien är fortsatt spellediga den helg som kommer. Även damettans helgmatcher uteblir. Detsamma gäller på herrsidan där både SSL och Allsvenskan har spelledigt.

Men i Herrettan spelas i alla fall en drös med lokala matcher och jag tänkte få tippa utgången lite. Senast jag tippade gick det ju så läskigt bra, så jag har lutat mig tillbaka ett litet tag…

H1

Ersboda – GUIF 6-5 s.d.
Kommentar: Ersboda gillar spänning och tar därför en suddenvinst mot GUIF som krigar med näbbar och klor om ett nytt kontrakt. Tyvärr för GUIF:s del tror jag alltså att det blir ännu en hedersam förlust.
Ersbodas segermarginal blir så här pass knapp på grund av dålig form och att målkungen Johan Nilsson är i Thailand och bättrar på brännan. Andra spelare måste kliva fram nu. Jonas Lindberg blir den solklara ledaren i anfallsspelet. Jonas Eklund visade pigga fötter senast och kan nog bli lite extra dryg att möta i den här matchen.
Just Ersbodas illavarslande form i kombination med ”Säls” frånvaro gör dock att GUIF har guldläge att skrälla i den här matchen. Så det är helt klart skrällvarning.

Gamla Stan – RIG Umeå 8-14
Kommentar: Den här matchen kommer att spåra målmässigt tror jag. Båda lagen gillar att spela naivt i anfallszon och när detta dessutom har en tendens att smitta av sig på matchbilden så kommer det att bli vändning, på vändning, på vändning.
Riggarna börjar helt plötsligt tycka att innebandy är riktigt kul igen då målen rullar in och spelglädjen blir därmed på topp. Den individuella skickligheten gör att gästerna glider ifrån i slutet av matchen då Gamla Stan tappar skallararna.

Sandåkern – Skellefteå 5-4
Kommentar: Herrettans egna ”El Clasíco”, åtminstone för stunden. Detta när Skellefteå verkar ha tagit över tronen som seriens näst hetaste lag. Det här kan bli en riktigt härlig, grisig, och spännande tillställning.  Sandåkern har ett stabilt försvarsspel som de kommer få visa upp från sin bästa sida i den här matchen mot gästernas stekheta förstafemma.
Niklas Ivarsson gör en stormatch i målet då han för första gången den här säsongen måste vara 100 % på alerten. Skellefteås Mattias Lundberg vinner dock matchen i matchen mot Niklas Blomberg då han gör 3 mål till skillnad från Niklas som får nöja sig mot ett – efter att Skellefteå punktat honom hela matchen…

H2

Tjuvstart redan i kväll mellan…

Umeå IK – TBS Umeå 5-9
Kommentar: Nu vet jag inte hur väl rustade TBS kommer till den här matchen men formen är väldigt god. Rusta stänger tyvärr 20.00 på fredagar så vi får se om stekhete Patrik Gotthardsson dyker upp. Om inte annat kanske till slutet av matchen…
Hursomhelst har TBS en övertygande DM-match mot Sandåkern följt av Obbolakross i bagaget. Umeå IK å andra sidan stod upp bra mot Vildmännen och hade där ett sparkapital i Patrik Andersson som ”bara” gjorde ett mål.
För TBS är matchen väldigt viktig då man behöver behålla sin plats i toppen av tabellen. Jag tror gästerna kommer springa ifrån i den tredje perioden, kanske genom att gå ner på två femmor, och därmed avgöra en dittills väldigt jämn match.

 SPIF – TGC 4-7
Kommentar: TGC har en tendens att tämja målglada motståndare med sitt stabila försvarsspel. Så blir fallet även här. Med ett i vanlig ordning utspritt målskytte grejar man sju mål framåt och det räcker till ännu en seger.

IBK Ersboda – Sandåkernkamraterna 7-10
Kommentar: Ersboda orkar inte ladda om efter den rafflande avslutningen mot Clemens. Sandåkernkamraterna är revanschsugna och hittar tio hål i det ihåliga Ersboda-försvaret. Joakim Bålfors blir troligen stor matchhjälte om han inte är och provtränar med Umedalens IF.

Vindeln – Clemens 9-8
Kommentar: Nu är det dags. Vindeln har för en gångs skull marginalerna på sin sida och säkrar årets första seger.

Vildmännen – Täfteå 8-2
Kommentar: Magkänslan säger att det här kan bli en rätt avslagen match. Inget av lagen tänder till riktigt då utgången känns given på förhand. Vildmännen ska utan problem klara av att studsa tillbaka efter det onödiga poängtappet senast.

Obbola – Hörnefors 5-7
Kommentar:  Inget av lagen imponerade förra omgången – milt sagt. Tror att Hörnefors drar längsta strået på den halka parketten. Kristoffer Strandberg brukar trivas som bäst där ingen annan trivs och blir därför matchhjälte med fyra aviga mål.

*

Ni ser. Trots mängder av uppehåll finns det fortfarande ett gott smörgåsbord att välja på för innebandyfantaster. Bara att välja och vraka.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *