Helgsummering (Herrettan)

 Det är lite nytt med veckans helgsummering. Dels är inlägget uppdelad efter vilken serie det handlar om (vilket är klart och tydligt i rubriken) och dessutom har jag med mig fredagens tippning som en liten extra krydda…

Vi börjar med fredagens match mellan Ersboda och GUIF. Där hade ju jag trott att GUIF skulle skrälla genom att ta en poäng mot ett vingklippt och formsvagt Ersboda utan skyttekungen Johan Nilsson. 6-5 i sudden var mitt tips.

Men det blev 8-2, så jag var rätt fel ute får man lov att säga.

– Äntligen! Det var bara ett lag på banan i dag, utbrast ESK-tränaren Peter Bylund efter matchen och jag kan förstå hans lättnad.

Johan Andersson blev Ersbodas enda tvåmålsskytt. De övriga målen gjordes av Vidar Tirén, Johan Röring, Per Olofsson, Jim Johansson, Jonas Lindberg och Andre Nilsson – och att det blev just sju olika målskyttar tyder väl på att det var många som klev fram nu när Sälen var frånvarande.

GUIF hade något otippade målskyttar i Marcus Drugge och Niclas Paulsson.

Efter den här matchen så måste även en optimist som jag börja erkänna att det sista division-I tåget har börjat rulla iväg från perrongen för GUIF:s del. Det ser inte bra ut och självförtroendet är kört i botten. Ett mirakel i likhet med Matt. 14:13-21 (slå upp den ni…) krävs.

*

Sandåkerns match mot Skellefteå har jag redan skrivit om i ett separat inlägg. Missade ni det kan ni klicka <<HÄR>>

Där hade jag tippat 5-4 till Sandåkern vilket också var ett rätt dåligt tips. Men jag fick i alla fall rätt i att Sandåkerns stabila försvarsspel skulle få visa sig på allvar för första gången den här säsongen, och att Niklas Ivarsson skulle storspela.

När man ”bommar” på resultatet måste man ju få lyfta fram lite annat… 🙂

*

Sist men inte minst har vi då Gamla Stan – RIG. Där hade jag tippat 8-13 och det blev 8-14 *sKrYtEr*.

Men det var ju å andra sidan rätt väntat att det skulle bli målkalas. Det kändes även väntat att RIG skulle dra det längsta strået.

Gamla ledde dock med 4-2 efter första perioden men RIG vände och gick ifrån i runda två och tre.

– Det var väldigt skönt att se att vi kunde höja oss och knyta ihop den berömda säcken, sa tränaren Jacob (inne)Bandling Melin.

Filip Persson hade en bra match med fyra mål. Viktigt för honom och laget att det lossnade igen. Vi noter även Isak Julkunens hattrick i matchen – läckert.

I Gamla Stan blev William Löf ensam tvåmålsskytt.

Jag tror inte det är något lag som har blandat och gett så mycket i matcherna som Gamla Stan verkar ha gjort (baserar det bara på hur det svänger i matcherna rent målmässigt). Det gäller både konsten att hämta ikapp ett underläge samt att tappa en ledning. Man vet som aldrig vart man har detta lag…

Men tabellen kan ju tala sitt egna språk och där kan man enkelt konstatera att det börjar se knivigt ut. Gamla är tre poäng bakom Sundsvall som dessutom har en match mindre spelad. Nästkommande lag är Övik som har 13 poäng på lika många matcher.

När det gäller Övik kan man ju konstatera att jag var alldeles för hård i min tippning inför säsongen (som jag redan då befarade). Som det ser ut nu kommer laget greja ett nytt kontrakt och det är i allra högsta grad nödvändigt för innebandyn i den staden men sin fina anläggning och allt.

Nåväl. Detta om detta i Herrettan. Snart följer ett separat inlägg om herrtvåans äventyr. Damettan var som ni säkert redan vet spellediga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *