Helgsummering (Herrtvåan)

Även herrtvåan tjuvstartade redan i fredags med matchen mellan Umeå IK och TBS.

Personligen hade jag tippat 5-9 till TBS och det visade sig vara hyfsat nära sanningen även om resultatet blev ännu bättre för TBS del.  4-10 slutade nämligen matchen och TBS tog därmed viktiga poäng i toppstriden.

Livsnjutaren Daniel Nygren var på rejält spelhumör och gjorde hela sju poäng. Mestadels assist – såklart – men han gjorde även 1-0 efter två minuter.

Det finns nog ingen spelare i Umeå som letar så mycket passningar som Nygren, så jag är lite förvånad att han trots allt tillåts göra så många assist i den här matchen.

Det jag menar är inte att han är dålig på att passa. Lååångt ifrån. Utan jag menar att man som väl bekant motståndare kanske borde stänga passningsalternativen och låta honom hota med sin *host host* magiska bössa istället…

Men nu gjorde han ju förvisso ledningsmålet så det var kanske därför som UIK stirrade lite extra boll!

Men matchen kom inte bara att handla om Daniel Nygren. Gnällspiken Niklas Enström gjorde nämligen fyra mål från sin backplats vilket naturligtvis är väldigt imponerande.

Umeå IK hade föga förvånande sin bästa poängplockare i Patrik Andersson – 2+1 – och de övriga målen gjordes av Johan Svensson och Alexander Persson. 

I och med Umeå IK:s förlust kan man definitivt, om man inte redan gjort det, avskriva laget från seriesegern och tabelltoppen. Möjligtvis kan laget kriga i toppen nästa år om man får behålla stora delar av stommen.

*

TBS seger höll på att bli extra värdefull när toppkollegan TGC höll på att klanta till det mot SPIF. Efter första perioden låg man nämligen under med 4-1 men efter det bjöd laget på en väldigt imponerande vändning då det hela slutade med seger med 9-13.

En av matchens bästa spelare var elitdomaren Nariman Navaee som gjorde tre kassar. En av dessa ska enligt exlusiva uppgifter till bloggen varit en riktig köksvägs-delikatess.

Även Johan Hedlund-Forsberg blev tremålsskytt tackvare sin fina bössa.

I SPIF handlade det mesta om Anders ”Hal som en ål” Svanberg som tycks ha hittat storformen. Fyra nya mål här men det hjälpte alltså föga.  Vi noterar även att Mattias Lejon blev tvåmålsskytt från backen.

Mitt tips i den här matchen var 4-7 och jag trodde ju med andra ord att det skulle bli betydligt mer målsnålt. TGC har ju haft ett par stabila matcher försvarsmässigt så det var lite överraskande att det läckte in nio mål bakåt. Samtidigt spelar ju det mindre roll när man gör tretton framåt.

I och med segern är läget i toppen oförändrat. TGC är alltså fortfarande två poäng bakom TBS.

*

Den tredje seriesegerkandidaten – Vildmännens IF – tog en komfortabel seger mot Täfteå. Mitt tips var 8-2 men de vilda männen snålade lite och vann istället med 7-2.

Samuel Karlsson och Johan Artberg gjorde varsitt hattrick och man kan bara konstatera att den sistnämnde är en mycket lyckad värvning för Vildmännen. En lyckad värvning är naturligtvis även Samígol men han värvades ju redan förra säsongen.

I Täfteå gjorde Mats Emil Jönsson båda målen.

Så mycket mer än så finns inte att säga om den här matchen. Vildmännen är fortsatt trea i tabellen, fyra poäng bakom TBS och två poäng bakom TGC.

*

Vi går vidare med matchen Vindeln – Clemensnäs. Skulle Vindeln äntligen få känna på segerns sötma…?

Ja, jag och många andra kände säkert att det låg i luften – och visst blev det så också.

Vindeln vann med 9-6 (mitt tips var lite mer spännande – 9-8) och jag kan tänka mig att det var rätt glada miner bland de gulklädda efter matchen.

Jonny Granström blev stor matchvinnare med sina tre mål. I övrigt var målskyttet utspritt på Robert Lövgren, Tobias Sjögren, Per Nilsson, Tobias Holmström, Erik Byström och Simon Larsson.

För Clemens del blev det här ännu en bitter förlust. Senast förlorade man ju med uddamålet mot Mattis IBK.
Mathias Stenberg och Jonas Engström fick i alla fall en klen tröst i att de gjorde två mål var i matchen.

*

Vi går vidare med matchen IBK Ersboda – Sandåkernkamraterna. Här gav Sandåkern bort två onödiga poäng i toppstriden genom att ”bara” kryssa. 10-10 slutade matchen (mitt tips var seger med 10-7 för SSK).

20 mål i en innebandymatch är ju åtminstone kul för publiken och det är ju knappast någon surprise att IBK Ersboda fortfarande inte satsar särskilt hårt på försvaret… Det måste vara roligt att spela forward i det laget.

Mattias Mattsson blev för en gångs skull inte bästa målskytt i laget trots att han gjorde tre. Linus Schefström gjorde nämligen fyra.

Sandåkern hade tre tvåmålsskyttar i Richard Konradsson, Mark Olofsson och Johan Pettersson.  

Nu är Sandåkern helt plötsligt åtta poäng bakom TBS men de har fortfarande gjort en bra säsong och varit en pigg injektion i serien. Som nykomlingar är det bra att ligga fyra. Nästa år kan de bli att räkna med på allvar.

*

Avslutningsvis har vi då Obbola – Hörnefors. Här tippade jag på en jämn match som till slut vanns av Hörnefors med 5-7. Men det blev jämnare än så. Obbola stod nämligen upp riktigt bra och fick med sig 8-8.

Fast det var nog Hörnefors som i slutändan var mer nöjda över poängen. Den lille, d.v.s. Johan Königsson, kvitterade nämligen med bara 24 sekunder kvar.

Detta i sin tur bara 37 sekunder efter att Andreas Forsgren gjort 8-7 för Obbola. Forsgren som för övrigt hade en riktigt fin match då han gjorde tre mål i sista perioden och ett i den första. Han gjorde alltså fyra mål…

Bittert för Obbola att inte kunna hålla ut när man gör 8-7 så pass sent. Samtidigt är Hörnefors bittra över att de inte kunde vinna trots att de ledde med 1-3, 3-5, 4-6 och 6-7.

En riktigt svängig och spännande match blev det alltså till slut.

Detta var allt från helgsummeringen denna vecka. Tack för att ni läste och ha en trevlig måndagskväll.

Heja Chelsea.

1 kommentarer

  1. Pinsamt!!! Fortfarande spelar de spelare som fick matchstraff i Täfteå och Vindeln. Förbundet har trots att det gått flera veckor inte bestämt vilket straff dom ska ha. PINSAMT!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *