Dalen och Ketil dragna vid nosen


IBK Dalen kom ut till match, jag och Peter Wallin satt och pratade om ineffektiva Dalen och effektiva IBF Falun, men det tog inte lång tid innan vi blev satta till rätta – Peter och jag. Johan Samuelsson och Filip Stenmark väggspelade sig igenom Faluförsvaret och satte 1–0 då landslagsmålvakten Johan Rehn inte hann positionera sig i sin sidledsförflyttning.

Efter det var det Ketil Kronberg show för en stund. Tre raka mål från norrbaggen gjorde att Dalen hade sprungit iväg till en 4–0-ledning som alla i Falu Kuriren Arena trodde var matchavgörande, men så blev inte fallet. Dalen, som inte tagit tre poäng sedan den 23 oktober, tappade matchen i den tredje perioden då lagets intensitet i försvarsspelet avtog till viss del. Falun, som spelade lite omständigt i de två första perioderna och Dalen fick stopp på hemmalaget med bra försvarsspel och strålande målvaktsspel från Fredrik Hörnkvist, började ta över matchen allt mer.

Alexander Carlström satte 1–4 och då vaknade både Falun och publiken. Ett till från Carlström och sedan Rasmus Enström och Erik Björk så var det 4–4. Men Dalen hade definitivt haft chanser. Johan Alm missade öppet mål efter en fin dribblingsräd av Johan Samuelsson fram till den före detta Dalenkaptenen. Jonas Svahn missade ett lika bra läge i tredje då Johan Rehn fick revansch på sig själv. Kronberg hade ett ribbskott och därmed kan man förstå att Dalenspelarna var oerhört besvikna efter matchen.

I Dalen var Samuelsson, Hörnkvist, Kronberg bra. I Falun var det Enström och Carlström som tog tag i det hela, Johan Tomth sköt några bra skott och visade fina intentioner stundtals. Alexander Rudd blev pigg på slutet, men inledde svagt.

Lite bilder från ditresan och på plats.
tv-spel på schemat för de piggare.

3 kommentarer

  1. Kan Hallstensson vara Sveriges sämsta matchcoach. Nog för att han är en strateg och planerar allt i minsta detalj men att lösa problem under match och matcha laget har aldrig och kommer sannolikt aldrig bli hans styrka.

    Sista perioden igår var som att se förra årets VM-final i repris. Hallstensson har inga verktyg att använda när motståndarna gör större ändringar i spelet.

    Det blir nog bara kvartsfinal i år igen för Dalen trots det fina spelarmaterialet.

    Tråkigt styrspel är hans signum och det var kanske inte någon skräll att damlandslaget fegspelade för första gången under Vaaras ledning i finalen i söndags. Fick Hallstensson för mycket att säga till om?

    Blir spännande att se hur han kommer att misshandla sättet att spela på under Finnkampen om han nu får förtroendet där också.

  2. Dalens trend kommer att vända. Jag tror Hallstensson har något riktigt bra på gång med herrarna, men alla förändringar tar ju lite tid. En mer intelligent taktiker får man hur som helst leta efter, så Umeå ska vara glada att vi får låna honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *