Hjort sticker ut hakan inför kvällen

IBK Dalen har en tuff uppgift i kväll mot det Falun som fått en rejäl uppsving i år. Dalen har bara tre poäng de fem senaste matcherna och det är ju ett långt ifrån smickrande facit.

Därför skulle det sitta extra skönt för grabbarna med en seger ikväll för att tysta kritiker som bland annat jag själv. Senaste matchen mot Caperiotäby var dock en rejäl höjning trots förlusten. Om laget fortsätter skapa så mycket målchanser så måste det ju lossna snart.

Det gäller dock att stoppa hemmalagets succéduo Rasmus Enström och Alexander Carlström. Men det ska inte vara några problem enligt Christian Hjort som sänder en liten pik till duon på Innebandymagazinet.

-De är ju inga fysmonster direkt så det lönar sig nog att ligga hårt på dem, säger Hjort till Innebandymagazinet.se.

– Sen gäller det att vi spelar tajt och sätter vårt försvarsspel, och tar vara på våra kontringar, fortsätter han, och det är ett segerrecept som jag verkligen kan stämma in i.

En stor nackdel för Dalen är att Robin Nilsberth är på kurs i Malmö och missar matchen. Vem ska nu slå de öppnande, kreativa passningarna från backplats? Han har enligt mig varit väldigt ensam om dessa passningar i år vilket jag har belyst som ett problem.

Ska bli intressant att se vem som får lira med Filip och hur utfallet blir. Noterbart är också att Anton Ermling är tillbaka efter lång skadefrånvaro. Det lär ta ett tag innan han uppnår fjolårsformen, men vi får se. Kanske kan han leverera redan i kväll.

Vi vill också belysa att matchen sänds på Svenska Spel och att ingen mindre än Lars Lindberg kommenterar tillställningen!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *