City jagar tre livsviktiga poäng

Umeå City har genomlidit många snöpliga matcher den här säsongen. Tänker främst på hemmamatcherna mot Caperiotäby och Storvreta där man varit så nära man bara kan komma på att lugga två av innebandyns stormakter på poäng.

I kväll kommer Jönköping, ett annat klassiskt lag, på besök. Och ingen har väl missat att Jönköping leds av eleganten Johan Andersson som är en riktig klasspelare. Så det gäller att få stopp på honom. Fast uppenbarligen är han långt ifrån ensam eftersom laget har gått så pass bra den här säsongen. De har chockat alla – inklusive mig – så det är ingen lätt motståndare som City har ikväll.

Men det börjar ändå bli hög tid för en trepoängare igen. City har vunnit blott två matcher den här säsongen och i dagsläget verkar det som att det antingen blir City eller Sirius som åker ur tillsammans med Mullsjö – som jag alltså redan räknar bort.

Konkurrenten Sirius spelar ikväll mot slutspelsjagande uppstickaren Tyresö på hemmaplan. Magkänslan säger att Sirius kommer plocka tre poäng där så det gäller att City lyckas göra detsamma. En väldigt spännande kväll hursomhelst.

Efter den här omgången har City matcher mot Warberg, Dalen, Pixbo och Caperiotäby. Så en vinst ikväll skulle dessutom ge lite arbetsro inför vad som annars blir några riktiga ångestomgångar.

Kristoffer Rådström och Lars Bergström är skadade och missar tillställningen. I övrigt ställer de blå krigarna upp med fullt lag.

Patrik Eklund säger så här om matchen:

– De är nykomlingar och på förhand är det ett lag som vi skulle ha haft bakom oss, men de har gjort en fantastisk säsong och övertygat hela vägen.

– Det är klart att vi ska kunna slå Jönköping. Mycket sitter i oss själva och att vi kan ta bort misstagen. Spelet finns där, det gäller bara att göra det i 60 minuter.

Matchen börjar 19.00 på Gammlia Arena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *