Har jag avslöjat förbundskaptenen?


I söndags skrev jag i min VM-krönika om att Curt Söderström var en av de tilltänkta till att ta över efter Jan-Erik Vaara i det svenska daminnebandylandslaget. Nu verkar det som att fler har snappat upp det hela: Läs mer här.

Såhär ligger det till för dig som undrar. Vaara har i och med att VM är över fullbordat sitt uppdrag som svensk förbundskapten för damlandslaget. Man kan väl säga som så att Vaara fullföljt sin plikt och att han helt enkelt presterat på topp.

Eftersom att VM nu är avklarat ska de som ska utse den nya förbundskaptenen utvärdera Vaaras tid och därefter utse en passande ersättare. Jag vet att en av de tilltänkta är Söderström och jag vet även att det finns fler personer i tankarna, men visst vore den före detta Iksutränaren ett passande val. Frågan är ju bara om han vill ha sin gamla vapendragare, Peter ”Grubbe” Grubbström med på resan.

Som jag har förstått det ska Ulf Hallstensson leda damlandslaget själv under Finnkampen och möjligen att den nya förbundskaptenen då redan presenterats, men en sak är säker: Hallstensson har haft varit oerhört nyttig för damlandslaget han med. Kanske en ny Umeåduo i Söderström/Hallstensson. Hur det blir vet jag dock inte.

2 kommentarer

  1. På vilket sätt har Ulf varit nyttig för damlandslaget? Utvecla gärna vad Ulf tillfört vad som var skillnad i detta vm och förra. TFinns det rentt aktiska skillnader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *