Lilja stal showen


Såg två perioder igår mellan Umeå City IBK och IBF/IBK Dalen. Därigenom såg jag även alla mål då ställningen efter två perioder var detsamma som slutresultatet – 5-1 i Dalens favör.

City såg oroväckande tunna ut och inte blev det bättre av att bästa backen Sandra Johansson var förkyld.

Dalen å andra sidan var liksom förra matchen kraftigt förstärkta från ovan. 9-11 förstärkningar beroende på hur man väljer att räkna. Vissa spelare ”gills” mer än andra och vissa förstärker givetvis mer än andra.

Sandra Larsson är det t ex ingen av Citys backar som kommer åt på hela matchen. Hon tog förvisso inte i särskilt ofta, men då hon väl ryckte ifrån så small det i bortre.

Backen Sofie Andersson var en fröjd att skåda. Spelar man med en rak Jolly har man mycket gratis av mig redan från start, och om man dessutom är härligt nonchalant och slår sköna passningar så är man definitivt en favorit i mina ögon.

Men det som var glädjande, mitt i debatten om Dalens vida förstärkningar, var att det var den alldeles egna lagkaptenen Felicia Lilja som var bäst av alla.

Hon hade helt klart Elitseriefart under fötterna och gjorde dessutom två mål – och dessa två hade ju räckt till seger eftersom City bara mäktade med ett. A-laget för Lilja inom en snar framtid om du frågar mig. Klart bättre än många av förstärkningarna i går.

Citys enda mål kom efter en fin individuell prestation av VM-inspirerade Marie Häggström. Hon gjorde dock inte skäl för smeknamnet vid det skottet – det var snarare en lobb som Felicia Tjäderborn, förr i City, borde ha tagit.

Häggström var väl egentligen Citys enda hot framåt i den här matchen, och det är oroväckande. Det fanns heller inga tydliga linjer i spelet. De ogenomtänkta besluten avlöste varandra och det var många obegripliga passningar, som när man lägger icing i hockey ungefär…

Även om det här är en match som City inte ska vinna med tanke på Dalens förstärkningar så hade jag önskat betydligt mer från de blåklädda. Det såg verkligen ut som ett lag som är på väg att åka ur. Jag hoppas att jag har fel, men det måste till något drastiskt för att den här svackan ska vända.

Dalen å andra sidan var ju illa ute för några omgångar sedan men nu är man uppe på relativt säker mark igen. Femma i tabellen dessutom.

Min fortsatta åsikt i ”förstärknings-debatten”, som jag härmed inofficiellt döper den till, är att det inte är Dalens agerande det är fel på – utan regeln. En väldigt ogenomtänkt regel om du frågar mig.
Tydligen har denna fråga varit uppe flera gånger men den har aldrig riktigt tagits på allvar. Efter årets Dametta borde dock alla se att det här inte håller.

Till nästa säsong måste det till en förändring!

2 kommentarer

  1. Reglern kan följas men att ta in så många är knappast nödvändigt lidet med de ord division 1 spelare som int får speltid nu! Rimmar illa, segrarna lämnar en bitter eftersmak

  2. En Cityspelare råkade skjuta samtidigt som avblåsning kom, Urban blev tokig och skrek att det var osportsligt gjort, han kanske istället borde fundera på det sportsliga i att komma med 11 spelare neråt, måste vara trist för Simon att inte få coacha utan det är Urban som skriker mest, trist även för de spelare i div1laget som tränar och tränar och får spela skitmatcherna och när det gäller nåt får sitta på läktaren. Hörde att det är 7-8 st som tagit time out för att dom är less.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *