Nytt år – nya blogginlägg

Det blev en lite längre julledighet än vad som var tänkt här på bloggen.
Men vi alla vet ju att livet som proffsbloggare är hårt, så det var nog välbehövligt och faktiskt också välförtjänt med lite extra ledighet.

Vad har då hänt sedan sist? …ja, ska man vara ärlig så har det väl stått rätt still.

Den största nyheten med lokala ögon är att Johan ”Säl” Nilsson och Jim Johansson har förstärkt oss i Thorengruppen i vår jakt på en topplacering i Allsvenskan.

Det handlar i första hand om ett lån säsongen ut men jag hoppas givetvis att de stannar kvar längre än så då det är två spelare som definitivt ska spela högre upp än i ettan.

**

Nu i helgen har det som sagt varit lugnt på innebandyfronten av förklarliga skäl. Nästa helg blir det dock en riktig rivstart.

Både SSL och Allsvenskan har matcher fredag (6:e) och söndag (8:e).
För Umeå City väntar två sjukt tuffa matcher mot Caperiotäby (borta) och Falun (hemma).
Dalen spelar på fredagen hemma mot Mullsjö för att sedan ta sig an TT på bortaplan under söndagen.

Hur många segrar ska då våra SSL-lag lyckas bärga hem?

Jag räknar då åtminstone med två. Dalen SKA bara, och MÅSTE nu, vinna mot jumbon Mullsjö. Det enda som talar emot är att gästerna är pånyttfödda och att de slog Warberg senast. Men fortfarande – Dalen SKA bara vinna den här matchen med tanke på det spelarmaterial som finns.

TT borta är dock en riktigt lurig drabbning och färskt i minnet ligger deras utmanövrering av IBK Dalen i Gammlia Arena under hösten. Den matchen känns helt öppen faktiskt.

För Citys del talar väl det mesta för att det blir två förluster. Caperiotäby är sylvassa på Tibblehallens parkett och lär göra minst åtta mål framåt. Minst, alltså.

Det som talar FÖR City är att laget av någon outgrundlig anledning haft ”lätt” mot just Caperiotäby genom åren. De vann ju faktiskt bortamatchen där ifjol (i den sista, avslagna, omgången – men ändå…) och de var bara ett ribbskott från Reinholdt ifrån poäng i hemmamatchen under hösten.

Mot Falun lär det inte bli så mycket lättare. Dalmasarna ligger tvåa i tabellen och har verkligen gått som tåget. Det ska bli väldigt kul att kolla in ”Galante”, Enström, och Jacke Lundmark och Alexander Rudd som båda två är mycket väl bekanta namn här i Umeå.

Det som är positivt för City är att Mullsjö har en nästan lika tuff dubbelhelg. Dalen borta ska som sagt bli en förlust, och sedan har man tunga Pixbo på hemmaplan.

Sirius, ett annat inblandat bottenlag, är spellediga några dagar till innan de tar sig an AIK, även kända som det fjärde bottenlaget, hemma i Fyrishov. Den matchen kommer nog avgöra en hel del i hur de båda lagens fortsatta säsonger ska bli.

*

Även i dameliten väntar en dubbelhelg för båda våra lokala inslag.

Iksu, trea i tabellen, möter först kluriga Pixbo innan det är dags för bottenlaget Jönköping.

Dalen möter samma lag, men i motsatt ordning förstås.

Det är inte omöjligt att det blir fyra lokala segrar. Magkänslan säger att Iksu gör en kanonmatch mot Pixbo för att sedan lugnt och kontrollerat spela hem tre nya poäng dagen efter mot Jönköping.

Dalen å andra sidan tror jag tar en riktig grisseger mot Pixbo för att sedan med nöd och näppe ta tre poäng mot ett desperat krigande Jönköping. Därmed tar laget även ett stort steg mot slutspelet.

Pixbo har dock en hel del kvalitet i laget som vi alla vet. De har gjort exakt 100 mål på tretton matcher vilket är klart bäst. Dalen ligger som jämförelse på 54 mål och Iksu har 75.

Det gäller att se upp med kraftpaketet Therese Persson, kaptenen Johanna Dahlin och Camilla Jordansson som har ett lika häftigt namn som hårt skott. Och då har jag inte ens nämnt Sara Helin, en av mina favoriter, och ex-RIG:aren Isabell Krantz.

Efter att ha nämnt alla de där stjärnorna så känns det ju lite korkat att tippa att laget ska åka upp och förlora två raka matcher i Umeå – men en magkänsla är en magkänsla och den sviker jag inte i första taget.

**

Vi nöjer oss så för den här gången och passar samtidigt på att önska alla läsare ett riktigt gott nytt (innebandy)år!

Kul att ni följer oss och kul att det finns ett så pass stort intresse för vår sport.

2 kommentarer

  1. För övrigt så mötes fjolårets f-15 och P-15 Länslag årets upplaga.
    Fjolårets F-15 gäng kunde lätt vinna med 1-7
    Hur det gick för killarna vet jag inte…

    Hoppas det går bra i Kalstad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *