Curt, Ulf, Grubbe, Tomten och pizzan


Efter en välbehövlig långledighet stämplar man nu in vid tangentbordet igen efter lite för mycket julmat och så vidare. Ett nytt år tar vid och vi lämnar 2011, som man får säga var ett händelserikt år för innebandyn.

Sverige vann dam-VM som förväntat och Umeåbekantingen Curt Söderström tar vid efter Jan-Erik Vaara. Söderström som tillsammans med Peter ”Grubbe” Grubbström inledde Iksus storhetstid kan mycket väl göra sällskap i blågult om du frågar mig. Det har kommit till min vetskap att Ulf Hallstensson tackat för sig i damlandslaget och då känns Umeåkollegan och den före detta vapendragaren till Söderström som ett rimligt och smart val.

Själva valet av Söderström konstaterade jag för ett tag sedan. Ni som läste min VM-krönika i VF den 11 december kunde ju redan då läsa om det hela. Inte blev det mindre tydligt då jag fick ett ”hemligt uppdrag” för en fotografering i Umeå förra veckan heller. En fotografering jag tack vare familjeskäl inte kunde delta i, jag blev nämligen morbror för första gången.

Att Ulf Hallstensson kliver av damlandslaget ger honom 100 procent av sin tid att få till det som IBK Dalen inte fått till under hösten. Skulle vi se det här som någon form av årssummering kan vi enkelt konstatera att IBK Dalen inte motsvarat förväntningarna och då spelar det egentligen ingen roll vad alla hade för förväntningar på dem.

Laget säger själva att det inte är någon kris, men resultaten säger något helt annat. Okej, kris kanske är lite väl tufft när laget ändå är på rätt sida strecket, men laget har en del problem att rätta till – det kan vi nog vara överrens om.

Umeå City vann derbyt, men förlorade matchen mot Pixbo. Nu väntar ett oerhört tufft schema för Grubbe och Putte. Då gäller det att laget är mentalt förberett för att kunna skrälla. Det är nämligen det som händer i årets superliga – nämligen skrällarna.

På damsidan fortsätter Iksu att kriga för de allra ädlaste platserna i tabellen och frågar du mig går det åt rätt håll. Rönnby känns oerhört tunga i år, Kais Mora har en fullständigt magisk förstafemma och Djurgården har en bättre bredd i år. Det kommer bli tajt om Malmöbiljetterna, tror jag.

I den norra allsvenskan har Jim Johansson och Johan ”Säl” Nilsson klivit in i Thorengruppen. Nyttiga förstärkningar såklart, inte minst Johan som vi alla vet vad han kan i sina bästa stunder. En klasslirare i division I, och jag tror han borde greja en hög nivå även i allsvenskan.

Det var allt från mig för nu. Agendan är full och därför återkommer jag senare idag. Välkommen tillbaka till vårt alster och gott nytt år!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *