Dalaland ett mardrömsland

Vi var tre lag från Umeå som var på jakt efter segrar i Dalarnas län igår. Noll lyckades.

Först förlorade vi i Thorengruppen en jämn match mot ett för stunden stekhett KAIS Mora. De gjorde 11 mål på Duvbo förra matchen och nu blev det 10. Då är det svårt att vinna. Vi gjorde nämligen ”bara” 7.

Det började dock bra och i första perioden hade vi total kontroll kändes det som. Men deras luriga försvarsspel kombinerat med en Max Wahlgren i på-hösten-IBK Dalen-form gjorde mål på allt och lite till. Bobby Edberg är ju en skaplig lirare också får man lov att erkänna. Tyvärr var han dock riktigt oskön under matchen. Men å andra sidan handlar ju trots allt inte innebandy om att vara trevlig mot motståndarna… Däremot, en kille som är så pass bra borde inte behöva vara dryg.

Där är överlägsenhetens mest överlägsne, Leo Messi, ett föredöme.

Nog om det. Mora tar i alla fall tre viktiga poäng i bottenstriden – som de verkligen inte borde behöva vara inblandade i. För våran del kan man konstatera att Granlo har stuckit iväg i toppen, förmodligen utom räckhåll. Men vi har fortfarande bra stämning i laget och ska se till att ha roligt de resterande matcherna.

Våra målskyttar i matchen var: Bloggarn 2(!), Självmål, Fredrik Ottosson, Anders Johansson, Mats Jonsson, Johan Nilsson.

**

I takt med att vi satt på bänken och sörjde förlusten började Iksu värma upp framför våra tårfyllda (inte riktigt, men…) ögon.

De hade, liksom vi, en mycket tuff uppgift framför sig i KAIS Mora.

Det blev en målmässigt konstig tillställning.

Mora tog ledningen, Iksu gjorde därefter fyra raka mål genom Martina Söderqvist, Emelie Wibron, Cassandra Edberg och Josefina Eiremo, för att sedan i tredje perioden låta Mora göra fem raka mål upp till 7-4 (de hade hunnit med att reducera innan paus också).

Nu har jag inte pratat med någon från Iksulägret efter matchen men man behöver knappast vara någon raketforskare för att räkna ut att den förlusten sved.

I dag finns det dock chans att ta revansch mot Falun och därmed få en lite behagligare resa hem mot Umeå. Med betoning på LITE behagligare, för resan är hursomhelst knappast skön.

**

Ett Falun som förövrigt vann mot IBK Dalen med 4-3 i går. Som man förstår av resultatet var matchen helt jämn. Dalen tog ledningen och ledde med 2-1 efter den första perioden efter mål av Amanda Öhman och Caroline Stattin.

I mittperioden vände dock Falun och hade inför slutperioden ledningen med 4-3, vilket också kom att bli slutresultatet efter en mållös slutperiod – vilket inte hör till vanligheterna i vår kära sport.

Dalens tredje mål gjordes av Amanda Öhman som därmed blev tvåmålsskytt.

Dalens chans till revansch blir följaktligen mot KAIS Mora.

Återstår att se om något av våra elitlag lyckas vända hem från Dalaland med några poäng i bagaget.

*

Nu bär det snart av mot Arenan för IBK Dalen – Storvreta.

Följ matchen live på folkbladet.nu med mig som rapportör om ni inte har möjlighet att se den på plats.