Helgsummering (Herrettan)

Även här får vi backa bandet till i fredags för att få med allting.

Där hittar man en galen match mellan Ersboda och Örnsköldsvik. 11-11 slutade den om någon missat det. 11-11, alltså. Och visst var det en rejält svängig tillställning.

Ersboda var inte alls med i början på Skyttis fina plastmatta. 4-0 stod det på tavlan innan ESK vaknade till liv. Men från och med andra perioden och framåt var ESK hetare och man lyckades hämta ikapp ett gäng underlägen.

Ersbodas store hjälte var den lille bloggfavoriten Johan Andersson Lindqvist som gjorde Ersbodas sista tre mål som betydde 9-9, 11-10 och slutligen 11-11 i powerplay med 30 sekunder kvar. Kanske kan denna talang blomma ut på allvar nu när ”Säl” lämnat?

*

Samma kväll tog Gamla Stan emot Wibax Piteå i ett norrderby. Gamla Stan hade verkligen behövt poäng här men det hela stannade vid en hedersam förlust med 5-7.

Efter två perioder var ställningen 1-6 till Wibax och det hela såg ut att vara klart. Men som vi som följer den här serien vet, så brukar Gamla Stans matcher svänga mer än alla andras tillsammans (typ).

Därför startade Gamla Stan givetvis en vändning i början av tredje perioden. Men närmare än 4-6 och slutgiltiga resultatet 5-7 kom man aldrig.

Adam Lundström blev Gamla Stans enda tvåmålsskytt i matchen. Vi noterar även att den förre City- och Thoren-backen Mikael Hällgren gjorde två mål för Wibax – varav ett var det viktiga 4-7-målet i tredje perioden.

*

På lördagen spelades en match. Sandåkern – Kiruna. En match där Sandåkern givetvis skulle hålla i sin fantastiska trend. Men…

– Man brukar prata om lag som backar hem men Kiruna tog det till helt nya nivåer i dag, säger SSK-tränaren Jonatan Brolin.

Den taktiken räckte faktiskt till en poäng mot ett Sandåkern som blev tvingat att strida som sårade för att till slut ta hem matchen i förlängning med 7-6.

Faktum är att Kiruna faktiskt ledde med 0-4 efter den första perioden. I andra jämnade SSK precis ut det hela genom att vinna den perioden med exakt samma siffror. Väl i tredje gick man sedan upp till 6-4 innan man slarvigt nog tappade upp till 6-6 igen. Kvitteringen prickades in på tiden 19.09.

Väl i förlängningen kunde sedan Joel Bäckström avgöra det hela i powerplay. Därmed överlever även vinstsviten även om det var ett kryss efter full tid. I tabellen står det dock helt plötsligt 12-1-0 och inte 13-0-0 vilket såklart är lite grämande för SSK med tanke på att det första tappet kom mot just Kiruna av alla lag – dessutom på hemmaplan.

*

På söndagen fullbordades sedan omgången med tre matcher till.

GUIF åkte den långa vägen ner till Glada Hudik där det blev en väntad förlust med 9-3 på det ljusbruna golvet.

– Vi gör en klart godkänd insats och alla gör vad man kan förvänta sig av dem, men trots alla målchanser gör vi bara tre mål och det räcker inte för att vinna matcher, konstaterar spelande lagledaren Per Beijar.

Det finns egentligen inte så mycket mer att orda om från den här matchen. Det är naturligtvis inte här som GUIF ska hämta hem sina trepoängare. 9-3 känns trots allt som en hedersam förlust och fortfarande finns chansen att hålla sig kvar med tanke på att Sundsvall City inte har lyckats rycka ifrån tillräckligt.

*

På tal om just Sundsvall City så fick laget en lektion i målglad innebandy när RIG Umeå kom på besök och pangade in 15 kassar. Det räckte naturligtvis till seger då Sundsvall bara gjorde fyra mål.

– Det var i andra perioden vi växlade upp och då rann det iväg, säger tränaren Jacob Bandling Melin.

Den lille liraren Marcus Berglund blev något otippat lagets bäste målskytt den här aftonen med sina tre mål. Sedan fanns där bakom ett gäng tvåmålsskyttar – Sebastian Degeryd, Felix Stenbäck, Filip Persson, Alexander Rönnlund och Albin Sjögren.

En dag på ”jobbet” (skolan?)  för RIG Umeå helt enkelt.