Mardrömsstart och dubbelmiss i Skåne


Umeå City åkte ner till Skåne för att få revansch efter FC Helsingborgs totalutskåpning av laget hemma i Gammlia tidigare i höst och inledde matchen bra enligt rapporterna. City kom tillbaka efter att ha förlorat den andra perioden med 0-3 och haft underläge 2-4 i matchen till att ta ledningen i den tredje perioden och såg ut att gå mot seger med 5-4. Men med bara 21 sekunder kvar på klockan hittade Marcus Gullstrand målet som stal två poäng från City. Helsingborgsresan blev dock inte poänglös och en poäng i den bortamatchen får faktiskt ses som ett bra resultat – även om jag har förståelse för bitterhet i City som hade ledningen på slutet.

Även Mullsjö tog poäng igår då Caperiotäby verkar vara helt under isen. Vill du läsa en totalsummering av SSL-omgången kan du göra det här. Poängen för de två bottenlagen, tillsammans med att både AIK och Jönköping vann sina matcher, gjorde superligan – som redan var jämn – om möjligt ännu jämnare.

5. FC Helsingborg 26
6. Linköping IBK 26
7. Tyresö Trollbäcken IBK 24
8. AIK IBF 23
————————————
9. IBK Dalen 22
10. Warberg IC 21
11. Jönköpings IK 21
12. Umeå City IBK 18
————————————-
13. Hide-a-lite Mullsjö AIS 16

Min tes är att Tyresö Trollbäcken, Linköping och Dalen kommer göra upp om den sista slutspelsplatsen och ska jag vara 100 procent ärlig är jag långt ifrån säker på att Dalen grejar den platsen. Warberg och AIK känns som att de kommer att komma nu under januari och februari, som man redan märkt vissa intentioner på då AIK har fått tillbaka mycket spelare och fått koll på grejorna samtidigt som skadeläget i Warberg verkar lätta aningen.

Linköping har ett för dåligt material bakom förstafemman för att jag ska tro på slutspel samtidigt som Andre Parneus, Kevin Björkström och Victor Ferraesi inte klarar att dra TT så långt som till en slutspelsplats av egen maskin. Det som talar mot att IBK Dalen ska ta den sista platsen är laget avslutning av serien. De fyra sista matcherna för laget är Pixbo hemma, Caperiotäby på bortaplan, IBF Falun hemma och FC Helsingborg borta. Lägg dessutom till att laget ska avverka bortamatch mot både AIK och Warberg innan serien är över medan till exempel TT avslutar med Umeå City, Sirius, Linköping, FC Helsingborg hemma och förvisso Storvreta i den sista omgången.

Ni förstår att det inte är lätt att tippa vilka som ska gå till slutspel – förutom att Vreta, Falun, Pixbo, Täby, Helsingborg känns väldigt klara – även om Helsingborg poängmässigt är med i striden fortfarande.

**

IBK Dalen gjorde en bra match mot IBF Falun, men förlorade med uddamålet. Dock var laget totalt under isen i den första perioden mot nya serieledarna från Kais Mora. Laget har verkligen förtjänat den platsen i serien – inte minst med tanke på Rönnbys jätteplump på Gotland, som du kunde se på Svenska spel eller har möjlighet att avnjuta tillsammans med mängder av andra matcher på liveinnebandy.se

Matchen mellan Kais Mora och IBK Dalen behöver man väl inte säga så mycket om – utan att Dalen helt enkelt var alldeles för dåliga i den första perioden och Kais Mora helt enkelt är galet bra.

**

Iksu gjorde ett bra resultat i och med 5-2 seger i bortamatchen mot IBF Falun. Laget tappade tunga poäng under lördagen och som jag har förstått det var Iksuspelarna djupt besvikna efter den förlusten. Starkt av laget att samla krafter och faktiskt gå ut och köra över Falun dagen efter som någon form av retroaktiv utdelning och revansch.

I nästa match för Umeås damlag väntar inget annat än derbyfeber då lagen drabbar samman – trots hemmamatch för Iksu – i Gammlia Arena. Det kan bli något utöver det vanliga det.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *