RIG dominerar den svenska U19-truppen


Idag presenterades den svenska U19-truppen som ska möta Finland i årets Finnkamp. I och med att det är ett U19-VM som hägrar i horizonten kan jag tänka mig att U19-förbundskaptenerna vill spela ihop det lag som ska spela den turneringen senare i vår.

Personligen saknar jag Endres Sara Steen. Hon imponerade under helgen och är en supertalang som är orädd, elitseriemässigt och dessutom rutinerad för sin unga ålder. Såklart rätt att Amanda Hill får chansen, Frida Rydfjäll är solklar liksom Matilda Sjödin, Karin Nygren, Natalie Jakobsson och såklart Amanda Öhman gällande Umeåspelarna. Emelie Jansson är med också såklart. Intressant att se att Cornelia Fjellstedt får förnyat förtroende, jag har personligen inte sett RIG så mycket som jag velat i år och har därför fått lita på de observationer och rapporter man fått in, men kul för Cornelia såklart.

Kommenterade ju Tilda Flodell under helgen och tycker faktiskt att hon gör det riktigt bra, har varit grym i Rönnby under hösten så helt rätt att hon är med, men saknar alltså Steen i truppen även om hon är född 1995 så har hon kvalitéer och kan bli exakt hur bra som helst.

Truppen till Finnkampen

Målvakter
Amanda Hill, RIG Umeå IBF
Beverly Smedenäs, Malmö FBC

Utespelare
Therese Andersson, Djurgårdens IF IBF
Adina Augustsson, Hagfors IF
Stephanie Boberg, FBC Engelholm
Amanda Johansson Delgado, FBC Uppsala
Jessika Eriksson, KAIS Mora IF
Cornelia Fjellstedt, RIG Umeå IBF
Tilda Flodell, Rönnby IBK
Elin Gabrielsson, FBC Uppsala
Caroline Hadelund, Jönköpings IK
Natalie Jakobsson, RIG Umeå IBF
Emelie Jansson, RIG Umeå IBF
Amanda Mellberg, Täby IS IBK
Dragana Mrksic, KAIS Mora IF
Karin Nygren, RIG Umeå IBF
Frida Rydfjäll, IKSU
Matilda Sjödin, RIG Umeå IBF
Evelina Sparf, FBC Uppsala
Caroline Sundbye, KAIS Mora IF
Felicia Tiri, Olofströms IBK
Amanda Öhman, IBK Dalen

3 kommentarer

  1. Det känns som att ni har tappat det som gör den här blogen intressant, den lokala innebandyn, div 1-3. vad som händer ibk dalen och umeå city kan man läsa i många andra artiklar i tidningen!

  2. Beskiven // Tråkigt att du känner så, men jag kan faktiskt förstå lite av din kritik och vi ska ta den till oss. Vi försöker att bevaka några matcher då och då, men det finns inte ekonomi eller tid för att bevaka så mycket som vi helst hade velat. Dock kan vi såklart lägga mer krut på de lägre serierna än vad vi gör nu. Men din synpunkt är noterad och jag uppskattar att du framför din synpunkt på ett civiliserat sätt. Jag ska prata med Jacke och se vad vi kan göra för att förbättra bevakningen av de lägre serierna.

  3. Samtidigt ska ni hyllas!!! Det märks att ni brinner för innebandyn och älskar att skriva om det. Det är vi inte bortskämda med i mediabruset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *