Helgsummering (Herrtvåan)

Av diverse skäl försvann möjligheten att skriva herrtvåans summering igår kväll. Därför kommer den först nu.

Fem matcher finns att rapportera från:

Det hela började med ett fredagsderby mellan Clemensnäs och TBS. Den uppmärksamme minns att TBS åkte på en oväntad och tung förlust i 0910-land ifjol mot Skellefteå IBS. Så blev inte fallet den här gången.

Segern blev istället komfortabel med hela 9-1. TBS tog ledningen, Clemens kvitterade, och sedan gjorde TBS åtta raka mål. En ganska ospännande historia helt enkelt.
På tiden 20.00 tog Niklas Enström, som jag tidigare valt att kalla gnällspik här på bloggen, ett matchstraff 2. Vad jag har förstått var dock detta helt felaktigt.

Den comebackande Jim Johansson gjorde tre mål för TBS. En annan detalj med matchen är att Clemens tog time out på tiden 14.07 vid ställningen 1-5. På tiden 15.43 hade man släppt in ytterligare fyra mål. Jag undrar vad som sades på den time outen…

*

På lördagen spelades sedan tre matcher.

Vi börjar med Sandåkernkamraterna – Hörnefors där Sandåkern dagen till ära hade en ny back i laget – Vildmännens Daniel Runhagen har nämligen bestämt sig för att byta klubb.

Huruvida det var ”Runhagen-effekten” som gav den komfortabla segern eller inte låter jag vara osagt, men klart är i alla fall att matchen slutade 6-2 till SSK.

Det var dock först i den tredje perioden som SSK la in det sista rycket. Efter två perioder var ställningen 2-2. Men efter 02.33 i den tredje gav Sandåkerns stjärna Alexander Alenius sitt lag en ledning man sedan aldrig släppte.  Istället ökade den förre Thorén-backen Petter Sandström på till 4-2 innan Alenius gjorde 5-2 med sitt andra mål för dagen. Den definitiva spiken i kistan sattes av Johan Reichler – även han tvåmålsskytt.

*

Vi går vidare med matchen TGC – Täfteå där allt talade för en hemmaseger. Och visst blev det så också – med siffrorna 8-4. Efter första perioden var ställningen 3-0 i TGC:s favör och i andra spann man vidare på segerreceptet genom att gå upp till 8-2. I tredje kunde Täfteå pricka in två tröstmål men det hjälpte ju föga.

Johan Brolin och Tobias Renström i TGC blev planens enda tvåmålskyttar.

Två komfortabla segrar för seriens två topplag alltså – TBS och TGC. Spänningen lever i allra högsta grad i toppen av tabellen. Just nu skiljer det fem poäng – men då har TGC en match mindre spelad också.

*

Vildmännen åkte på en riktigt tung förlust mot SPIF i helgen. Detta med 9-5 på SPIF:s hemmaplan. Därmed börjar drömmen om division I kännas allt mer långsökt för de vilda männen.

Vildmännen ledde faktiskt aldrig matchen utan SPIF tog kommandot direkt via 2-0 i första perioden. I andra ökades sedan ledningen till 6-2 och då var uppförsbacken för stor. Problemet var att Vildmännen släppte in ytterligare ett mål så fort de var på väg att närma sig och därför blev det heller aldrig riktigt spännande.

Hjälten i hemmalaget stavas föga förvånande Thomas Lindgren. Fem poäng blev det från hans klubba. Anders ”Hal som en ål” Svanberg förtjänar också ett omnämnade eftersom det var han som definitivt dödade spänningen i matchen med sina mål till 7-  och 8-3.

*

Sist men inte minst har vi då söndagens match mellan IBK Ersboda och Obbola. En match som slutade med hemmaseger – 7-5. Den matchen är tråkigt nog inte händelserapporterad på innebandy.se vilket gör det lite svårt för mig att få en överblick från matchen. För det är ju faktiskt så att jag inte precis ser alla matcher som jag skriver om… då hade livet varit enformigt.

Men jag kan väl gissa att Mattias Mattsson säkert gjorde minst tre av målen för Ersboda. Och i Obbola tror jag att Andreas Forsgren blev poängbäst. Så – nu har jag i alla fall gissat och spekulerat. Men mer än så tänker jag inte chansa…

Någon som vet något mer om den matchen får gärna lämna en kommentar nedan.