Landslagsuttagning återigen – min version


Jan-Erik Vaara är i full gång med att ta ut sin första landslagstrupp där han bara har herrarna att tänka på. Vaaras intåg i herrlandslaget gör att jag misstänker det kommer bli hårdare krav på fyskraven och samtidigt att spelarna faller in i ”rätt fack”.

Men det finns vissa spelare som man helt enkelt inte kan peta den här gången, det är trots allt ett VM i december och jag tror att det kommer hända en hel del under hösten, men till Finnkampen vill jag se lite nya spelare som får testa vingarna inför höstens VM.

Målvakter:

Patrik Jansson
Johan Rehn

Kommentar:

Jag kan egentligen bara se Jon Hedlund som solklar utmanare till Rehn och Jansson just nu. Både Klintsten, Sjögren, Ramsin och övriga ligger en bit bakom dessa tre om du frågar mig. Jansson är solklar förstemålvakt i mina ögon då han har den högsta lägstanivån och även kan spika igen fullständigt – som han gjorde i Helsingfors stundtals i december.

Backar:
Mattias Samuelsson
Martin Östholm
Mattias Wallgren
Rasmus Sundstedt
Eric Björk
Alexander Egebrandt
Anton Karlsson
Jesper Berggren

Kommentar:
Bubblare som kan testas är såklart Andre Parneus i TT, Kimmo Eskelinen – som jag inte tror kommer med tack vare skador och inte tillräckligt bra höst – kanske Kim Hadelund kan vara i närheten, men spelare som Kevin Lieback-Asp kommer definitivt inte att vara med och han skulle ju inte ha varit med i EFT heller om du frågar mig, men samtidigt kan jag förstå att man vill ge en så stor talang lite självförtroende.

Forwards:
Rasmus Enström
Alexander Carlström
Henrik Stenberg
Johan Samuelsson
Kim Nilsson
Patrik Hagberg
Linus Nordgren
Martin Karlsson
Daniel Calebsson
Johan Anderson
Karl-Johan Nilsson
Kevin Björkström

Kommentar:
Visst finns det flertalet spelare som kan ersätta och egentligen vara exakt lika bra som de jag tagit ut, men samtidigt måste man se till ett kommande mästerskap och de förändingar som skett framåt sedan EFT i Brno är att Alexander Bodén, Rickard Eriksson och Linus Henriksson utgått, något även Joel Kanebjörk fått göra. Istället tar jag in Karl-Johan Nilsson, Kim Nilsson, Johan Anderson och Kevin Björkström. Samtliga var rätt lätta att ta ut. Spetskompetensen i Nilsson och Andersson, ledarförmågorna och rutinen i Nilsson och ungdomlig entusiasm och snabbhet i Kevin Björkström.

Summerar man det hela skulle jag sätta ihop följande formationer.

Förstafemman:
VB – Jesper Berggren
HB – Mattias Samuelsson
C – Johan Samuelsson
VF – Rasmus Enström
HF – Patrik Hagberg

Andrafemman:
VB – Rasmus Sundstedt
HB – Mattias Wallgren
C – Daniel Calebsson
VF – Johan Anderson
HF – Kim Nilsson

Tredjefemman:

VB – Anton Karlsson
HB – Martin Östholm
C – Karl-Johan Nilsson
VF – Kevin Björström
HF – Martin Karlsson

Fjärdefemman:

VB – Eric Björk
HB – Alexander Egebrandt
C – Linus Nordgren
VF – Alexander Carlström
HF – Henrik Stenberg

Kommentar:
Visst går det såklart att kasta om dessa lite hur som helst, men jag kände först och främst att jag ville ha kvar den förstafemma som gjorde dundersuccé mot ett slutkört Schweiz i Euro Floorball Tour. Andrafemman ville jag spetsa med just spetskompetens. Rasmus Sundstedt känns så rätt på backplats och hans offensiv stabiliseras med Mattias Wallgrens försvarsspel. Framåt ska Johan Anderson och Kim Nilsson göra målen samtidigt som ”Caleb” ska slå passningarna.

Tredjefemman och fjärdefemman brottades jag en aning med. Karl-Johan Nilsson blir center mellan kraftpaketet Martin Karlsson och vindsnabbe Kevin Björkström. Bakom dem kommer lillebror Karlsson stå för kraft och Östholm för de tunga skotten från backplats.

Fjärdefemman är jag nöjd med. Egebrandt och Björk bakåt känns riktigt bra och sedan snabbhet gånger tre framåt med egentligen alla kunskaper och den här femman kommer bli oerhört tuff att möta för samtliga lag.

I powerplay vill jag se Rasmus Enström bakom mål, Johan Anderson som skytt till vänster, Daniel Calebsson som point, Martin Östholm till höger eller Kim Nilsson och antingen Eric Björk eller Martin Karlsson framför mål.

Boxplay blir det Henrik Stenberg och Johan Samuelsson framför Mattias Samuelsson och Jesper Berggren i första. Andra med Mattias Wallgren och Alexander Egebrandt bakom Karl-Johan Nilsson och Kim Nilsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *