Gillekland jublar, men dödstyst i City


Då var vi där många experter tippade att vi skulle vara inför säsongen. Umeå City befinner sig på nedflyttningsplats efter att ha gett bort tre poäng mot superligajumbon Sirius. Förutsättningarna inför matchen var enkla. Umeå City behövde vinna med tanke på att Mullsjö gick om laget i bottenstriden i och med poäng i gårdagens möte mot iskalla IBF Falun.

City kom ut och visade inte prov på den jätteladdning som skulle behövas utan försökte i första hand att sätta försvarsspelet och stundtals ser det ganska bra ut bakåt. Simon Brändström – som var tillbaka mellan stolparna tack vare att Gunnar Domeij låg i feber – gjorde ingen dålig match på det sättet, även om jag personligen tyckte att han kunde ha tagit förstamålet.

Framåt skapade City fler chanser än Sirius, men med en bortdömd straff och mängder av missade lägen hjälpte ju inte det trots att Tobias Steineck fick hoppa in i målet igen efter en mardrömshöst och ersatta huvudskadade Johan Olsson som inte stått en elitmatch på över ett år. I fjol stod han en match, då i division III – men sedan en kort comeback i Storvreta efter många säsonger där tidigare i innebandyhistorien – har han inte gjort mycket väsen av sig mellan stolparna förutom att träna ett division III-lag i Uppsala.

I City skapades det mesta genom Erik Nilsson, Peter Larsson och när Peter Reinholdt stod för framspelningarna framåt – som han gjorde vid några tillfällen under matchen. Men Larsson var alldeles för ineffektiv och konstaterade det själv efter matchen:
”Jag skulle ha gjort minst fyra mål själv och det är ju bara för dåligt”, sa Larsson efter matchen.

Och just det var problemet i matchen. City fick inte in bollen. Emil Johansson hade några bra chanser men bollen studsade inte med honom, ribban var ivägen för andra och vissa ville bara inte träffa målet. Nej, summa summarum kan man konstatera att City skulle ha vunnit den här matchen.

Erik Forsgrens förstastraff skulle ha dömts bort då han drog bollen snett bakåt och då man inte ens får dra den i sidled – utan bollen måste vara i rullning framåt – fick han som kompensation knappt lägga den andra straffen. Ska väl sägas det att innebandyspelare ofta tillåts att dra bollen i sidled, även om regelboken säger något annat. Fråga Bult – han vet nog hur regeln är skriven nu, likaså undertecknad.

City tappade oerhört viktiga poäng ikväll och sitter nu i ett prekärt läge. Nästa veckas hemmamatch mot Linköping blir viktig – inte bara för City – utan även för Dalen som kämpar mot Linköping kring slutspelssträcket. Men mer om den matchen senare – Dalens alltså.

Framåt behövde det vara bättre för City och fler spelare måste ta tag i det. Förlust hemma mot Sirius är inte okej om man vill ha ett nytt kontrakt. Så enkelt är det bara. Tack för mig. Hej.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *