Starta på två blev två & Calle till Dalen?


Sent om side kommer här en kort reflektion av Thorengrupens seger över Gävle under lördagen. Till att börja med gjorde Thoren valet att börja på två femmor. Ett bra val tyckte jag på förhand, men Thoren gick ut och gjorde en direkt dålig förstaperiod som laget förlorar med 1-4. Thorens förstafemma var inne på tre eller fyra av de målen, och började matchen svagt.

Men två raka Gävleutvisningar leder till att Andreas Carlbom, som jag kommer prata mer om senare i inlägget, kunde ta Thoren tillbaka in i matchen. 3-5 efter två perioder och i den tredje gick Thoren 7-7 efter bland annat en straffmiss av just Carlbom.

I förlängningen avgjorde – just det – Andreas Carlbom.

Mina reflektioner säger att det var starkt av Thoren att vända matchen till två poäng och seger mot oberäknerliga Gävle. Gästerna har en enorm spetskvalitet i en av superligans stjärnor tidigare, numera allsvensk stjärna, i form av Billy Nilsson. Men i matchen presenterade sig även gästernas målvakt Carl Bending-Sörling, född 1994, som definitivt kommer bli en stjärna i SDF-SM tidigare i vår. En grym talang som var kanske hela matchens lirare – enligt rapporterna.

***

Nu till den stora snackisen…

I stund av Thorengruppens tabellsituation börjar konspirationsteorierna komma in. Ett flertal fåglar har viskat i mitt öra och noterat att Andreas Carlbom ska förstärka IBK Dalen för att rädda lagets slutspelsdrömmar. Jag ringde upp samtliga tre personer som berörs i det ryktet: Andreas Carlbom själv, Janne Lundqvist och Urban Karlsson. Och vad jag fick fram av de tre samtalen var egentligen ingenting alls.

Dalen har ett stående intresse runt Carlbom som är lojal sin klubb och Thorengruppen har kontrakt med honom och så ser det ut just nu. Vad som händer närmare slutspelet kan jag bara fritt spekulera om och följer jag då min magkänsla kanske Carlbom skulle vilja avsluta karriären med ett SM-slutspel – om IBK Dalen nu går dit vill säga. Men det är långt ifrån bekräftat från något håll, så vi får helt enkelt vänta och se – om det inte är någon som vet mer än mig i affären och i så fall får den gärna göra mig varse om detta. Annars har jag tänkt lämna det här så länge och bege mig mot Gammlia Arena för att se Umeå City-IK Sirius som i och med Mullsjös seger mot IBF Falun igår fick en helt annan substans då Umeå City just nu befinner sig på nedflyttningsplats.

**

Iksu-IBK Dalen i ett stekhett Umeåderby om en vecka. Självklart kommer den kommande veckan att cirkulera kring den matchen och vi utlovar en liten klackspark inför matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *