Ulf fick besegra gamla laget i måstematch


IBK Dalen höll undan och vann dagens bortamatch mot AIK. Och hur viktigt var inte det för Ulf Hallstensson? Jag kan tänka mig att en stor sten lättade från Ulf:s Boden-hjärta i och med segern.

I och med att jag befann mig i Gammlia Arena kan jag inte notera allt för mycket från denna match, men däremot kan jag notera vad segern betydde inför en rafflande avslutning av superligan.

Dalens seger gjorde att laget tog tillbaka en slutspelsplats. Mer om hela superligaomgången KAN DU LÄSA HÄR. Tyresö Trollbäcken och Linköping tappar mark i toppen och nu behöver Dalen, lite ironiskt nog hjälp av Umeå City under kommande helg då City tar emot Linköping kommande helg – och Dalen får Jönköping på besök och stekhete Johan Anderson.

6. Linköping IBK 26
7. IBK Dalen 25
8. Tyresö Trollbäcken IBK 25
———————–
9. Warberg IC 24 (bara 18 spelade matcher, övriga har 19)
10. AIK IBF 23

Personligen känner jag mig rätt övertygad att ett lag som Warberg kommer att klara slutspelsplatsen. AIK har ett lite för bra lag på papperet med spelare som Patrik Jansson, Karl-Johan Nilsson och Kim Nilsson för att nämna några. Samma sak med IBK Dalen, men man ska ha i åtanke att Dalen har det överlägset tuffaste schemat kvar av dessa fem lag. Pixbo, Helsingborg, Warberg, Caperiotäby och IBF Falun är inga lätta matcher…

Dalen ska ha kred för dagens seger, men nu gäller klyschan att vara ödmjuka inför kommande uppgifter.

Matchfakta från matchen hittar du HÄR.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *