Sävars sköna kliv mot serieseger

Sedan den här bloggen startade har det skrivits oerhört få rader om damtvåan. Vi var någonstans tvungna att dra en gräns för vad som är mänskligt att bevaka på två personer och då hamnade den här serien precis under den gränsen.

Men undantag kan man alltid göra, och det passade ypperligt att göra ett sådant under söndagen när det vankades seriefinal mellan Ersboda SK och Sävar IBF.

Alla de, inklusive mig själv, som var inställda på att bevittna en spännande rysare fick dock lämna hallen besvikna. Sävar var helt enkelt för bra den här dagen. 2-7 slutade matchen och av det jag såg var det ett fullt rättvist resultat.

Sävars målskyttar i matchen. #23, Sofia Jonsson, var planens gigant. Tre mål och två assist skrapade hon ihop. Övriga målskyttar var fr v:
#44 Emelie Söderström, #25 Ida Westin, #17 Isa Jonsson, och #23 Maria Kemi.

Ersbodas båda mål gjordes av Emmy Hansdotter.

 

***

Efter matchen tog jag ett snack med Sävars tränare Robert ”Bumbi” Nordlund. Mötet med Ersboda var extra speciellt för honom då han är en klassisk ”Ersbodare” som funnits med som både spelare och tränare för just Ersboda under åren.

– Det är klart att det är speciellt. Man är ju född och uppväxt här i Ersängshallen och jag har spelat med deras tränare och haft mycket med deras spelare att göra så visst är det speciellt, säger han.

Men det gick ju bra ändå…

–  Ja, visst. Vi får bra utdelning i första perioden och då sjunker Ersboda lite. Men jag tycker ändå vi är det lag som skapar betydligt fler chanser så det kändes inte alltför orättvist med 7-2, säger ”Bumbi”.

Segern innebar lagets elfte seger för säsongen och Sävar toppar nu tabellen fyra poäng bakom just Ersboda. Bakom dessa två lag ligger Skellefteå IBS och Skellefteå IBK och lurar.

Tabellen hittar ni HÄR.

– Det är fortfarande många poäng kvar och spela om men jag tycker att vi visar i den här matchen att vi är seriens bästa lag. Nu är det mycket upp till oss själva hur vi utnyttjar det här läget vi skaffat oss.

– Vi vill vinna varje match och har en väldigt bra trupp, och målet att vinna serien finns absolut. Men efter serien är det i så fall ett riktigt tufft kval också så vi är absolut inte där än, men förhoppningsvis kan det få sluta på bästa möjliga sätt, säger han.

Vilka vill du speciellt ”plussa” för denna match?

– I dag vill jag plussa för hela Sofias (Jonsson, 3+2 i matchen) kedja, de gör fem mål framåt och är helt fantastiska. Sedan måste jag lyfta fram Mikaela Sandström. Hon var helt magisk idag och springer väl en halvmara på egen hand, säger han.

Men hon har #99 på ryggen vilket är långt ifrån okej…

– Haha, det är faktiskt en hädelse. Men vi har en deal att hon måste snitta minst två mål per match för att få behålla det numret, skojar han.

Hon saknas på målskyttsbilden…

– Ja, idag backar hon, men hon vet vad som gäller!

**
Glada miner runt kassen efter matchen. FOTO: Jakob ”Stjärnfotografen” Arvidsson.

**
En annan snackis med Sävar IBF förutom serieledningen är jättetalangen Isa Jonsson, född – 97, som lovordas rejält till både höger och vänster runt om i staden. Jag frågar ”Bumbi” om hans syn på hennes säsong.

– Den har varit bra helt klart. Hon är fantastiskt skicklig med boll och har en blick för spelet som är riktigt bra. Men man får inte glömma att hon bara är 14 år. Hon måste få växa klart och utvecklas i lugn och ro. Den här staden kan vara lite väl bra på att sätta press på unga talanger ibland. Men får hon bara jobba på och utvecklas så kommer det bli någonting stort, säger han.

Och den sista givna frågan – grejar ni det här nu (att gå upp till ettan)?

– Ja, jag lär åka på stryk om om jag säger nej, så det är klart att vi går för det!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *