Helgsummering (Herrtvåan)

Fem omgångar ska vi rapportera om och vi börjar i fredags där Vindeln tog emot ett a-lagsförstärkt TBS. Matchen slutade som väntat med bortaseger – dock med ”bara” 5-8. Av a-lagsspelarna (från Thorengruppens alltså) blev Jesper Lundqvist tvåmålsskytt och Erik Boström stod för tre assist.

Men den stora hjälten blev Jim Johansson som gjorde fyra mål i den sista perioden.

Vindeln hade faktiskt både 4-4 och 5-5 och det avgörande 6-5-målet kom först på 17.36 i den sista perioden. 8 sekunder senare gjorde samme Jim Johansson 7-5 och då var saken biff.

Matchen blev alltså förvånansvärt jämn men TBS lyckades få med sig det väsentliga till slut – tre poäng.

Mitt tips i matchen var: 5-11.

**

Umeå IK åkte upp till Clemensnäs och fick med sig tre sköna poäng hem efter seger med 10-7. Matchen måste ha varit väldigt underhållande för publiken då det stod 5-5 redan efter den första perioden!

I andra var det fortsatt lika spännande, 7-8 efter den periodens slut, innan målkavalkaden lugnade ner sig i slutperioden.

Patrik Andersson och Alexander Persson gjorde varsitt hattrick för Umeå IK.

I Clemens gjorde Tobias Johansson och Pontus Johansson två mål var.

Mitt tips var: 7-9 till UIK (smygnära alltså…)

**

Matchen mellan SPIF och Täfteå blev betydligt jämnare än vad jag hade trott. Den blev faktiskt så jämn att den slutade oavgjort – 5-5. SPIF har visat bra form på slutet så jag trodde det skulle bli en enkel seger här, men som så många gånger förr är SPIF helt oberäkneliga.

SPIF var dock vara sex sekunder ifrån att vinna matchen! På 19.54 kvitterade Täfteå efter att ha reducerat till 5-4 i början av slutperioden.

Mitt tips i matchen var 12-5. Var ute och cyklade rätt rejält alltså även fast jag fick rätt om Täfteås målskörd.

Jens Bolin blev SPIF:s enda tvåmålsskytt. De övriga målen gjordes av Thomas Lindgren, Max Håkansson och Olov Larsson.

I Täfteå gjorde Ludvig Morin och Sebastian Alenius två var. Tobias Berglund satte ett.

**

Vi går vidare med matchen TGC – Vildmännen där TGC än en gång fick stoltsera med sin bredd i truppen. Här hade jag tippat 7-5 och var med dessa siffror inte långt ifrån sanningen som till slut blev 6-4 i TGC:s favör.

Som vanligt hade TGC ett utspritt målskytte med sex olika enmålsskyttar i Johan Nylén, Johan Brolin, Johan Hedlund-Forsberg, Erik Lundberg, Mattias Öster-Waara och André Hellgren.

Vildmännens tröstmål gjordes av Daniel Forsgren (2), Petter Eriksson och Niklas Sundström.

Matchen avgjordes i början av den tredje perioden när TGC gick upp till 5-2 med tre snabba mål.

**

Sandåkernkamraterna tog en väntad seger mot Obbola med 6-4 (mitt tips var 9-4). S ledde hela vägen och segern var egentligen aldrig hotad.

Obbola gick dock upp till 4-5 i tredje perioden men då kunde istället Sandåkern utöka ledningen genom ovane matchvinnaren Mattias Grahn och då var det klart.  Det var förövrigt Grahns andra mål i matchen.

Även Obbola hade en tvåmålsskytt i Viktor Lindström.

**

Det var allt från herrtvåan. Det man kan konstatera i tabellväg är att TGC och TBS är alldeles för stabila för att Sandåkernkamraterna ska kunna hinna ikapp.

De lag som får kvala tror jag alltså redan nu är klart. I övrigt finns ju inte sådär jättemycket att spela om. Tyvärr är serien på tok för ojämn även i år. Det tycks vara omöjligt att fylla serien med 12 dugliga lag.

Täfteå, Vindeln och Clemensnäs har tillsammans skrapat ihop 17 poäng – vilket hade räckt till en åttondeplats i tabellen blott en poäng före IBK Ersboda på 16.

Tillsammans är bottentrions totala poängskörd ändå 22 poäng efter TBS.

Men men, nu ska vi inte vara bittra något mer, utan istället dra på träning!

Herrettans summering kommer så fort som möjligt.

1 kommentarer

  1. Det kommer bli en intressant avslutning på serien så snart TGC får se kostnaden på att spela i div 1… Det kommer nog att bli en del ”oväntade” resultat mot slutet på serien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *