Jag vill se ”Calle” i blågult

Det som snackats om under en längre tid blev alltså klart i går. Jag pratar givetvis om att Andreas Carlbom gått till Dalen. En värvning som definitivt höjer tempen på det slutspel som Dalen förhoppningsvis lyckas nå.

Som spelare i Thorengruppen talar jag för alla genom att säga att vi unnar verkligen ”Calle” den här chansen. Ödmjukare storstjärna får man leta efter. Bättre innebandyspelare får man också leta efter. Bättre Wordfeud-spelare får man framförallt leta efter…

***

…och Landslagsledningen får enligt mig leta länge och väl för att hitta tillräckligt många som är bättre än ”Calle” nu då han tillhör SSL (det verkar ju vara omöjligt att ta en plats i landslaget från Allsvenskan, och då menar jag inte mig själv(!), utan snarare typ Kimmo Eskelinen i fjol).

Men går jag för långt som vill ha med ”Calle” i landslaget? Kanske. Kanske inte.
Alexander Bodén har bevisligen varit med på slutet och enligt mig är Carlbom minst lika bra – om inte bättre – på många av spelets moment. Landslagets signum verkar ju dessutom vara snabba, kvicktänkta spelare (därför Svahn testas t ex). Det känns som att Carlbom passar hyggligt in i den beskrivningen… Dessutom är han en grym målskytt.

Det återstår dock att se hur mycket åren i de lägre divisionerna har påverkat honom. Snabbheten finns tveklöst kvar, och han är ju fortfarande mer lättränad än en gasell (är dom ens lättränade?!).
Dessutom är han en väldigt anpassningsbar spelare som passat bra ihop med alla i vårt lag även om han mest spelat med Ottosson och Conradzon. Men trots allt det så blir det naturligtvis en skillnad att möta ännu bättre lag både individuellt och kanske framförallt taktiskt.

Vi får helt enkelt se hur det går. Egentligen känner jag nu att jag bara la en massa onödig press på honom. Men det här handlar snarare om att jag vill att landslagsledningen ska ge honom en chans och i alla fall ha honom i åtanke om han nu levererar.

Jag tror och hoppas att han får spela bredvid Johan Samuelsson, och de två bör kunna göra bra ifrån sig mot de flesta motstånd – såväl Mullsjö som Finland.

2 kommentarer

  1. Haha, så går det när man umgås för mycket med Andreas Harnesk. Som säger ”Funktioniiiiiiiiiiiiiiiiiiibel” med ett typiskt Tyresö-stockholms-i. Aj, aj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *