Rightarback klar för Umeå City


Umeå City har gjort klart med en spelare inför kommande säsong. Det är Ersbodas lagkapten Vidar Tirén som ansluter till laget i maj för att träna försäsong och spela back med City kommande säsong. Tirén är högerfattad och det kommer såklart att vara ett plus för Umeålaget under kommande säsong, och Vidar har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

– Det känns jättekul att gå den vägen. Jag har tränat med dom hela säsongen och det ska bli kul att köra med grabbarna igen, säger Tirén.

Hur har träningarna med superligalaget gått för din del?

– Jag hoppas att jag inte har förstört träningarna i alla fall. Man kommer sakta men säkert in i tempot.

Vad kommer du att tillföra till laget?

– Jag har mycket gratis i och med att jag är rightare. De har sagt att jag ska vara en spelande back som är med i uppspel och sedan hota med ett skott också.

Om jag förstått det rätt umgås du med många av spelarna i laget, hur blir det då att återförenas med många gamla Ersbodaspelare och kompisar även på planen?

– Man är ju med dem på fritiden och nu är man med i gänget och är på samma sportsliga nivå också. Det känns bara bra och kul att kunna vara med på högsta nivå.

Hur blir omställningen från att fara och spela derby i Sjöfruhallen till att möta spelare som Mika Kohonen och Rasmus Enström?

– Det är väl det som blir den största omställningen och jag vet inte hur det går. Gamla division I är det bästa jag spelat i och då mötte man ändå många kvalitetsspelare.

Även Ersbodas Per Olofsson har tränat med Umeå City och ryktas vara i intresseland för City.

**

Fredrik Edholm
skrivs tillbaka till Umeå City efter att ha spelat majoriteten av säsong med Ersboda efter att ha gjort klart med Umeå City inför årets säsong. Edholm repar sig från sin skada och skrivs därför tillbaka till City.

**

IBK Dalen skickar tillbaka Simon Sedin till Örnsköldsvik. Sedin hade väldiga problem med att ta en plats i Dalen och skrivs därför över till division I-klubben igen för att fortsätta sin utveckling.

**

Niklas Sörling skrev på under helgen på för TBS.

**

Och, som ni säkert noterade igår, går Isabell Lilja från Iksu (Ungdom) till IBK Dalen då hon haft stora problem med skador och sjukdomar och därför inte kunnat konkurrera om en plats i Iksu.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *