Lillis återvände med avgörande poäng

IBK Dalen tog emot ett inledningsvis slött Djurgården. Med två matcher i benen redan under denna vecka (Täby i tisdags och Huddinge i torsdags) var förutsättningarna inte de bästa för gästerna. Lägg dessutom till vetskapen om morgondagens match och man förstår lite av den sega inledning gästerna stod för.

Dalen sprang ifrån och vann den första perioden med 2-1, men inte föränn i den andra då Dalen sprang ifrån till 5-2 kändes det som att Djurgården verkligen var nere för räkning. Sandra Larsson dominerade matchen med mål och dessutom hårt arbete där hon bland annat nästintill fick Hermine Dahlérus att vilja gå av planen för resterande tid av matchen – redan i den första perioden.

Dalen började, medvetet eller omedvetet att backa hem i den tredje perioden där laget blev lågt och Djurgården kunde komma i våg efter våg. Att gästerna dessutom fick luft under vingarna efter 3-5-målet gjorde inte saken bättre för hemmalaget.

Summa summarum kan man konstatera att Dalen var det klart bättre laget i 40-45 minuter, då Djurgården var stillastående, nonchalanta och sega. Men att DIF ändå visar sin klass då de kommer tillbaka i matchen och sedan vinner i sudden death med 6-5.

Malin ”Lillis” Eriksson var tillbaka i Umeå och var en av gästernas bästa spelare. Minne Dahlerus hade det tungt i början, men kom in i matchen i slutet på första och jobbade igång sitt lag.

Lillis efter matchen:

– Vi sa efter den andra perioden att nu kör vi för vi visste att skulle vi bara komma igång skulle det lossna.
Ingen vidare inledning va?
– Nej, men det blir sådär ibland. Det går bara inte, men till slut gick det ju bra.

Du fick en assist till avgörandet dessutom, vad hände?
– Jag fick ett slag så det blev först inte så bra, men sen såg jag att vi fick in bollen och då blev det ju bra till slut.

Hur känns det inför morgondagen?

– Det har gått så pass länge och man har hunnit träffa många på landslagsuppehåll och liknande och det lindrar det hela. Jag gillar inte att spela på det här golvet, det blir roligare imorgon då man känner igen planen och allt runt matchen.