Summering av Minis kvadrat och yrvädren


Vi kör det hela från början. Iksu tog emot Täby och jag bänkade mig, lite butter över att missa slutet på Man U-LFC, men ändå förhoppningsfull inför två bra innebandymatcher. Iksu kom ut, helt feltajmade till musiken som det anmärkts på tidigare – tjejerna borde väl ha taktkänslan i blodet – det tar bort någon procent av en annars väldigt bra inramning som jag nämnt tidigare.

Spelmässigt var Iksus första period en total katastrof. Spelarna sprang hit och dit utan någon form av linjer, kvalitet eller tanke. Täby vann perioden med 2-0 och Iksu förtjänade inget annat. Cassandra Edbergs utvisning i första var ett bra tecken på den frustration som fanns i laget under de första 20 minuterna då verkligen ingenting stämde. Täby satte 1-0 snyggt och efter det andra målet summerade vi 2-0 till gästerna.

– En jädrigt jobbig början. Vi gjorde allt vi inte skulle göra och efter den perioden tog vi ett rejält snack, säger lagkaptenen Susanne Ekblom.

I den andra perioden vaknade Iksu genom två snabba mål av pånyttfödde, från förra höstens målform, forwarden Therese ”Mini” Andersson – båda framspelade av Josefina Eiremo som var en del av en totalt sovande förstafemma under de första 20 minuterna. Noll avslutsförsök, noll målchanser och ett insläppt mål. Allt annat än bra, men även de skulle ta sig en aning. Men framför allt var det tredjefemman, eller Fridakedjan, som jag valt att kalla den – logiskt nog – som tog tag i det hela.

Frida Rydfjäll och Frida Eriksson fick två lägen vardera, framspelade av Frida Norström, men när båda två missade sina lägen tog Norström det hela i egna händer. Hon sprang igenom i mitten och stänkte upp tredje målet för Iksu – riktigt snyggt. Norström har fått mycket beröm under den här säsongen, men idag ser man verkligen att hon utvecklats på ett annat sätt. Norström lägger bättre passningar, tar fortfarande rätt beslut ofta och numera spelar hon dessutom med en större pondus – som ofta saknats i hennes fall, men som nu verkar ha infunnit sig.

Emelie Wibron tog tag i det hela för förstafemmans räkning och Mini gjorde målen framåt. Snyggast var det tredje målet då hon rundade Täbykeepern och la in bollen i tom kasse.

Cassandra Edberg fick sitta på bänken i slutet av matchen, men detta tack vare en smäll på knäet som inte ska vara någon fara för imorgon då en av fjolårets bästa Iksuspelare, Malin ”Lillis” Eriksson återvänder till Iksu arena.

– Jag hoppas hon får stora skälvan, säger Susanne Ekblom med ett skratt och fortsätter:

Har ni krafter kvar till morgondagens match?

– Gud, ja. Det är så roliga matcher mot just Djurgården också som spelar en rolig innebandy och har många stora namn så det blir kul.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *