Calles kompisar, axeln, vadet och matcherna


Idag smäller det för flera lag, men sett till förutsättningarna bör samtliga ögon vara fästa på Mullsjö, några mil utanför Jönköping, där superligans viktigaste match spelas för Umeå City. Det kanske inte är vinna eller försvinna, men en förlust mot just Mullsjö, som närmast jagar Umeå City med två poäng mindre inspelade än Umeålaget med sex matcher kvar att spela av serien.

Matchen går att se via webben då Mullsjö är ett av de lagen som satsar hårt på media och kommunikation från föreningen. http://www.mullsjoais.se/

Här hemma i Umeå inleds innebandyhelgen, för undertecknad i alla fall, med mötet mellan Iksu och Täby. Stockholmarna har gått riktigt bra den senaste tiden och slog ju faktiskt Djurgården nyligen. Täby jagar slutspelsplats och kommer garanterat inte ge sig i första stund. Iksu befogar dock över samtliga spelare då framför allt Victoria Wikström är tillbaka från skada och fler därtill, men då mest gällande förkylningar och annat elände. Frida Norström har haft problem med en axel läste jag på lagets hemsida, men det skulle tydligen inte vara någon fara.

Inför säsongen gjorde jag ett jobb åt Iksu, gjorde liknande åt andra föreningar som frågade inför säsongen också, där jag betygsatte samtliga spelare på fem olika punkter och gav sedan en kort kommentar av detta. Som jag förstått det kommer detta finnas med i matchprogrammet under dagen – vilket kan bli en rolig krydda för de som inte är 100 procent med i svängarna. Iksu, som vi här på bloggen och hela VF-sporten hyllade så mycket rent inramningsmässigt efter derbyt, kommer dessutom att bjuda på gratis entré så antar det blir lite folk, var något nytt om en ny jumbotron också men det har jag inte hunnit sätta mig in i ännu.

IBK Dalen tar emot SM-guldmedaljörerna från ifol på Gammliahallen senare under dagen. Laget som trivs så bra med parketten får dras med ett hårt arbetande och riktigt bra spelande Djurgården. Dalen vann det här mötet under fjolåret så kanske är DIF ute efter revansch. Kul att se Emelie Lindström på plats i alla fall och de som inte gjort det får stifta bekantskap med nya landslagsbacken Moa Tschöp i Djurgården. Lär nog bli en underhållande match det med.

Men innan allt detta får ni ju såklart inte missa Manchester United–Liverpool. Det ska då inte jag göra, även om jag räknat ut att jag inte kommer kunna se 100 procent av samtliga de här tre matcherna.

**

Imorgon möter IBK Dalen Warberg i Sparbankshallen i Varberg. Känner inte att jag behöver nämna så mycket om den matchen förutom att Dalen spelar Andreas Carlbom tillsammans med Johan Samuelsson och Ketil Kronberg som jag efterlyste i förra veckan. Det blir OERHÖRT intressant att se vad den trion kan hitta på. I andrafemman spelar bröderna Bodén tillsammans med Jonas Svahn och även det blir en intressant ihopsättning av kvalitet. Tredjefemman vet jag inte hur Ulf Hallstensson tänkt, men jag hade kört på Torp, Tomasik, Ermling eller Ermling, Tomasik, Hjort. Filip Stenmark missar matchen, mer om hans skadeläge på måndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *