Blytungt i ödesmatchen

 Ni är förmodligen redan uppdaterade kring Citys dystra resultat i ödesmatchen mot Mullsjö i går. Hemmalaget, som förvisso varit stekheta på slutet, vann alldeles för enkelt med 10-3 i en match där Umeå City aldrig var nära de viktiga poängen.

Därmed är laget nu under det förhatliga strecket – trots en bra säsong fylld med några riktiga höjdpunkter som vinsten mot Dalen i derbyt, och den mot Caperiotäby borta för att nämna två. Det har helt enkelt aldrig varit tuffare än så här i SSL. Det krävs mer poäng än någonsin tidigare för att hålla sig kvar.

Redan efter den första perioden var ställningen 5-0 till Mullsjö. Den avige Petter van Keppel satte två mål i slutet av perioden, ett av dessa med två sekunder kvar. Som om inte 4-0 redan var nog jobbigt att gå till pausvilan med…

– Det var väl en kombination av att de var riktigt bra medan vi däremot inte nådde upp till vår bästa nivå. Mullsjö var enormt heta och sprang enormt matchen igenom både offensivt och försvarsmässigt, berättar Peter Grubbström från spelarbussen till umeacity.se

– Vi hade ett snack i omklädningsrummet redan direkt efter matchen. Nu är det fem veckor och fem matcher kvar. Vi har haft några dåliga träningsveckor på grund av alla sjukdom och några skador. Nu gäller det för oss att bita ihop och knyta näven och visa att vi vill spela i SSL nästa säsong. Och för den enskilde att visa på träningarna att man vill vara med på planen nästa helg, fortsätter han.

Kloka ord från en klok man. Nu är det verkligen upp till bevis som gäller.

Emil Johansson klev av matchen pga en fotskada, men han ska vara okej till nästa match enligt rapporterna. På pluskontot hittar vi igen Stefan Lindberg som gjorde poäng på samtliga av Citys mål. Starkt, men en liten tröst.

Gunnar Domeij startade matchen men bytte ut sig själv tidigt som jag har förstått det.

10-3 i en så här viktig match är givetvis tungt för både tabellen och psyket. Samtidigt måste man komma ihåg att Mullsjö är ett av de formstarkaste lagen, och de har tagit väldigt många fina skalper på sin hemmaplan i år. Det är ingen skam att förlora just den här matchen.

I nästa match möter City ett av de formsvagaste lagen – Tyresö Trollbäcken – på hemmaplan. Blir det inte vinst där kan vi nog på allvar börja räkna bort chanserna att hålla sig kvar.

Efter det här resultatet tar jag för givet att Mullsjö klarar sig kvar. Det kommer istället att stå mellan Sirius, Jönköping och Umeå City. En annan positiv grej med helgen är att även Jönköping och Sirius torskade.

Fortsättning följer… vad tror ni? Klarar sig City kvar? Just nu känns det som 50/50 i min bok.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *