Dubbelt Dalen

IBK Dalens match mot Täby var en konstig historia. Dalen kom ut och var effektiva mot ett sömnigt Täby i den första perioden och straffade gästerna flera gånger om, men när Täby satte fyra mål på fem skott i den andra perioden, blev det trots allt lite spänning i sexpoängsmatchen som skulle avgöra vilket av lagen som skulle avsluta omgången på slutspelsplats.

IBK Dalen drog till slut det längsta strået tack vare hårt slit och uppoffrande försvarsspel. Men inte var det någon innebandykonst som utspelade sig i Gammliahallen idag. Det var två lag som kämpade hårt och ville mycket och till slut stod hemmalaget som segrare. Skönt för laget misstänker jag i och med att laget ”tappade” två poäng igår i och med att 5-2 blev bara en poäng till slut, som i och för sig är bra mot Djurgården.

De två Larssonarna Isabell och Sandra skötte det mesta offensivt för de svartklädda. Sandra gjorde tre mål, Isabell Larsson tre poäng med Zorrostraffen som största delikatess.

Dalen var bättre än Täby och vann rättvist i mina ögon, nog så tycker jag. Kul med semla i fiket på två matcher idag. Inte illa. Dock blev det lite ätande för mig idag. Match nummer ett idag var så mättande – rent intrycksmässigt så.

***

Nere i Varberg tog herrarna med sig en poäng och det får väl anses godkänt. Andreas Carlbom gjorde assist direkt och borde väl ha varit förstafemman som gjorde båda då Samuelsson assisterade till Nilsberths mål, även om han dubblade i tredjekedjan tillsammans med Torp och Hjort. Beklagar att jag skrev mål, läste rätt – skrev fel.

Spännande resultat med tanke på slutspelskampen. Men då jag inte sett matchen och inte hört något från den är det svårt att säga så mycket om den så vi lämnar med att 2-2 får anses som ett bra resultat sådär spontant – utan att ha sett matchen.