Schäfer skällde högst – Super-Mats såg rött

I bortamatchen mot Alba gjorde Team Thorengruppen usel insats. Hemmamatchen blev desto stabilare. 10-6 skrevs segersiffrorna till efter två Alba-reduceringar i slutskedet.

Den av vissa kritiserade Olof Schäfer klev in och gjorde en kanonmatch toppat med tre mål och två assist bredvid Joakim Lundberg och Yngve Nordin i den nykomponerade andrakedjan. En kedja som förövrigt spelade 7-1 i sin ”matchen i matchen”. Helt ok siffror.

Victor Öberg, nyförvärvet från IBK Dalen under säsongen, var back i den formationen och ska också ha beröm för sina 2+2 från backplats. Han var en pådrivare hela matchen och klev fram i den förkylde Emil Johanssons frånvaro.

I en tilltrasslad situation i slutet på matchen fick vår Super-Mats Jonsson matchstraff II tillsammans med Magnus Jansson i gästerna. Detta efter en stunds handgemäng. Det röda kortet innebär att Mats är avstängd i vår nästa bortamatch mot topplaget Järfälla. Intressant att se hur vi klarar oss utan både Carlbom och Jonsson helt plötsligt.

Vi noterar även att ex-Schweiz-proffset Patrik Lundström prickade in sin första allsvenska kasse lågt i bortre. Detta dessutom i kombination med en stigande formkurva och en mindre tilltrasslad kropp. Kul att se.

Samtidigt förlorar Granlo mot Duvbo och man grämer sig helt plötsligt rätt rejält över några av våra onödiga förluster den här säsongen. Åtta poäng, som det nu skiljer, är trots allt väldigt mycket. Det kunde med mindre Thoren-slarv varit betydligt mer spännande än så.
Men man brukar ju å andra sidan säga att allt kan hända…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *