Helgsummering (Herrettan)

Då damerna inte lirat några matcher under helgen så börjar vi istället denna något försenade helgsummeringsparad med Herrettan.

Först ut har vi matchen mellan Ersboda och Kiruna. En match där motivation, till slut, kom att slå klass som jag ser på det. 11-12 slutade den spännande matchen till de långväga gästernas fördel.

Noterbart är att Kiruna gjorde hela tolv mål på blott 22 avlossade skott mot mål. En långt ifrån okej räddningsprocent från målvaktens sida alltså.

Vidar Tirén var Ersbodas huvudrollsinnehavare i matchen då han gjorde 1+4 från sin backplats. Han var dessutom utvisad två gånger. Starkt jobbat! Vi noterar också att Mattias Salmela och Johan Röring hängde tre kassar var.

Som sagt. Ersboda hade här inget att spela för medan Kiruna spelar med kniven på strupen. Det var nog därför som Kiruna till slut vann även om vissa kanske hade förväntat sig en hemmaseger.

**

När jag cyklade förbi Gammlia i helgen såg jag att det stod Wibax Patriots på bussen som stod parkerad utanför. Då tänkte jag, ”Just ja, dom möter ju Sandåkern”. Sedan tänkte jag: ”Wibax brukar ändå kunna vara bra mot topplag, de kanske kan skrälla?”. Fast som tur var tog jag sedan mitt ”förnuft” till fånga genom att konstatera: ”Fast nja, Sandåkern kommer vinna enkelt”. Och så blev det ju också…

Hela 10-2 skrevs segersiffrorna till och Sandåkern fortsätter vinna, vinna, vinna, och åter vinna. Kan inte låta bli att blicka framåt mot det allsvenska äventyret. Antagligen lär laget klara av det bättre den här gången än den förra. Samtidigt tror jag att några spetsspelare till inte skulle skada. De har trots allt ett sämre lag på papperet nu än vad de hade i Allsvenskan i fjol – tycker jag. Sedan kan det laget naturligtvis ha utvecklats och spelare kan ha blivit bättre – men jag räknar ändå med att några spelare kommer att värvas för att förstärka/bredda truppen inför nästa säsong. Alternativt att samarbetet med IBK Dalen steppas upp ytterligare.

Matchen då? Ja, redan efter den första perioden var spänningen dödad. 4-0 stod det då, efter bland annat två mål av doldisen Victor Nensén. Hans målskytte stannade dock där. Istället klev, naturligtvis, Niklas Blomberg in i handligarna med tre mål i den andra perioden.

**

På söndagen blev det än mer dramatik.

Först ska vi ta upp GUIF:s oerhört jobbiga suddenförlust mot Kiruna med 7-8. Ett resultat som innebär att det nya kontraktet nu är utom räckhåll om du frågar mig (och garanterat många andra).

GUIF inledde matchen dåligt men står sedan för en mirakulös vändning i tredje perioden när man går upp från 2-6 till 7-7. Det jobbiga i den vändningen var att Kiruna lyckades peta dit ytterligare en boll vid ställningen 6-6. Utan det målet hade det blivit tre sköna poäng. Det unga löftet Emil Nilsson lyckas sedan kvittera till 7-7 med fyra minuter kvar – och ett nytt hopp om tre poäng föds. Men det hela slutar oavgjort och i förlängningen kunde Kiruna avgöra med blott 18 sekunder kvar. Kiruna tar alltså fem av sex möjliga poäng på sina två matcher i helgen och tar följaktligen ett otroligt stort steg mot ett nytt kontrakt i serien. Kampen med bland annat kvalmotståndaren Gamla Stan blir dock fortsatt knivskarp.

GUIF:s ende tvåmålsskytt var Emil Nilsson. De övriga målen gjordes av Per Beijar, Pär Wilhelmsson, Jonas Boström, Petter Lundström och Kristoffer Strandberg – den gamle klassikern – som alltså numera återfinns i GUIF igen.

När man läser målskyttarna så är det enkelt att konstatera att det finns spelare i laget som håller hög division-I klass. Men samtidigt hade alla av dessa behövts under hela säsongen – inte bara nu i slutet. GUIF har överlag haft en för tunn och orutinerad trupp och det är nog också därför som laget gång på gång åker på dessa snöpliga förluster.

**

En snöplig förlust åkte även RIG Umeå på senare under dagen i derbyt mot Skellefteå. 8-9 slutade den matchen efter två sena mål från gästerna från 8-7 till 8-9.

Skellefteå hade dock segern i sin hand tidigare i matchen med en 0-4 ledning och en 1-5 ledning. Men RIG bet sig tillbaka och fullbordade vändningen i den tredje. Skellefteå fick dock, som sagt, sista ordet.

Gustav Svensson blev en något otippad tvåmålsskytt i matchen för RIG. Sebastian Degeryd är desto vanare i målskyttsrollen och såg ut att bli hjälte då han satte 8-7 med sitt andra mål i matchen.

I Skellefteå blev Mattias Lundberg bäste målskytt med tre mål. Knappast någon chock. Han blev dock inte matchhjälte utan 8-9-målet sattes av Joel Johansson.

*

Detta om detta!

Adjö och på återseende.

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Det stämmer ser jag nu. Blir lätt fel då man skummar ett gäng protokoll.
    På innebandy.se stavar han med två ”tt” medan du skriver ”th”. Vem av oss har egentligen rätt där? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *