Båda parter talar ut om helgens incident


Det börjar vara dags att reda ut vad som egentligen har hänt i helgen och varför för de som inte är fullt uppdaterade i den här historien kring ”Hjälmuppvärmningen”. Först ska dock sägas att inlägget är det, mest troligt måste jag säga då jag inte dubbelkollat detta och vi haft liknande läsarströmningar, mest lästa på Innebandybloggen – någonsin.

För att ge en bakgrund till historien ska det nämnas att vid lagens förra möte, tidigare under hösten, blev det infekterat efter att TGC genomfört en av sina uppvärmningar som laget gjort den här säsongen. Laget har satt i system att göra en oseriös uppvärmning och det förklarar laget såhär:

– Vi har haft sådana här uppvärmningar hela säsongen. Tanken med det hela är att göra något med glimten i ögat för att bevisa att man kan ha jävligt roligt samtidigt som man är jävligt bra i innebandy, säger tränaren Johan Westerlind.

Till helgens match hade då hemmalaget, TGC, samlat ihop en massa cykelhjälmar och när UIK hade kommit ut till uppvärmning, kom TGC inspringande med dessa, som de förklarar såhär:

– Magnus Svensson brukar komma på idéerna för våra uppvärmningar, men en här gången tror jag det var Tony Kjellsson som kom på det här med cykelhjälmarna. Vi tyckte att det var en riktigt rolig idé att göra med glimten i ögat. Vi trodde absolut inte att de skulle reagera som de gjorde för det var inget hånfullt från vår sida. Vi visste att de blev sura efter förra uppvärmningen i den förra matchen mot dem och därför ville vi göra det lite roligare och att cykelhjälmarna blev inblandade i det blev bara så. Vi trodde att de skulle kunna gå vidare och se något kul i det – men så blev det ju inte, sägr Westerlind.

Klacksparken var riktad till gästernas lagledare, Kenneth Gruffman som säljer cykelhjälmar och arbetar med sjukvård.

– Det här är väl en sådan sak som man ska svälja, ta micken och tacka för. Men det blir lite av mobbing och det tycker jag är tråkigt. Man lägger fokus på fel saker. Det är mitt jobb att jobba med säkerhet och det är jag väldigt stolt över, säger Gruffman och fortsätter:
– Samtidigt har jag själv varit ung, men aldrig att jag skulle gå till personangrepp på det här sättet. Det kändes som ett knivstick och var inte alls roligt. Jag vet vad jag håller på med och jobbar för att människor ska vara friska så kanske får jag se det så att det är bättre sent än aldrig, bra att de börjar använda hjälm.

Detta har skapat en stor debatt här på innebandybloggen i kommentatorsfält i det här inlägget. Och därför väljer vi att reda ut det hela.

TGC:s Johan Westerlind säger följande:
– Jag har läst alla kommentarer och Gruffman får väldigt mycket onödig skit, jag känner honom inte personligen, men det är onödigt att det disskuteras i kommentarer. Från vår sida var det menat som en rolig grej och ABSOLUT inte att någon skulle bli hånad.

Kommer ni fortsätta med de här uppvärmningarna trots att en person tog illa vid sig?

– Jag tycker det är onödigt att han tar det på fel sätt. Han borde inte ta det personligt. Det var gjort med glimten ur ögat och har blåsts upp till oväntade proportioner. Men vi kommer fortsätta för att avdramatisera det hela och för att vi tycker att det är roligt. Vi ångrar i alla fall inte någonting, men det var inte menat som ett hån.

Umeå IK:s ordförande, Christer Forsberg reagerar starkt på händelsen.

– Jag var sen ut till planen. Då jag kommer ut står en av deras spelare och regiserar vad de ska göra. Hur de ska göra, kliva ut på planen och agera. Ett planerat påhopp som de står och redigerar i omklädningsrummet. De kommer ut i cykelhjälmar och riktar ett direkt hån mot Gruffman som gör ett väldigt viktigt jobb vars syfte är att rädda liv. Deras syfte, som jag överhörde, var att få oss ur balans, säger Forsberg.

Vad gjorde ni då ni såg det här?

– Vi pratade med domarna och ställde frågan om man överhuvudtaget får bete sig på det här sättet på en uppvärmning. Det hade inget med sporten att göra. I idrott ska man ha en schyst attityd och inte förlöjliga någon vilket de gör i den här händelsen. Nu verkar det inte finnas någon regel som säger att man inte får värma upp. Men hur får man dra gränsen. Jag tycker i alla fall inte att man ska få gå till personangrepp, säger Forsberg.

Innebandybloggen har sökt Västerbottens Innebandyförbunds tävlingansvarige, Patrik ”Putte” Eklund, men utan resulat och därför kommer vi återkomma med förbundets syn på denna händelse.

Vi på Innebandybloggen vill bara förtydliga att vi inte sköter vilka kommentarer som kommer igenom här på bloggen. Det är ett externt företag som sköter säkerhet i kommentarerna och policyn på VF-sporten säger att kommentarerna ska vara fri om det inte är direkta personangrepp eller någon form av hat inblandat.

26 kommentarer

  1. Tycker det är lite dubbelmoral från Kenneth’s sida. Här tycker han så himla synd om sig själv och poängterar att han jobbar med säkerhet osv.. Sen står han och skäller och anklagar skadade spelare för filmning under matcher.. Går inte riktigt ihop för mig! Att han tar det som ett påhopp på sitt yrke blir bara fel.. För så är verkligen inte fallet!

  2. Jag var tveksam till TGC´s ”hjälmuppvärmning” då jag visste om den i förväg. Nu med facit så är vi många f.d ledare som säger ÄNTLIGEN.Finns nog ingen annan ledare som Gruffman som har gjort så många angrepp på motståndare å domare i både fotboll å innebandy. Heja TGC, idrott ska va skoj å det har ni, fortsätt så.

  3. Men då ska gudarna veta att det är inte innebandy umeås bästa herrar inom Uik ledningen heller..Alla vet nog deras bakrund och vad de är kapabla till! så lite skit får dom nog räkna med att ta

  4. johan om jag bara får fråga, förstår inte hur du kan ens utrycka dig om att kenneth när allt du sagt är en ren lögn. kom med fakta som är sann när du skriver officiellt.
    Från min sida tycker jag att TGC har skämt ut sig. inte bara för hjälmarna utan att dom ”verkar” vara så oseriösa och när det väl gäller är dom som små barn

  5. johans fanclub, Så du menar alltså att TGC ligger 2:a i serien pga av dem är oseriösa och när dem viktiga matcherna ska spelas är dem som barn? Vakna! Vad TGC gör på sina uppvärmningar är upp till dem själva.. Dem stör ingen så länge man inte väljer att bli störd av det.. Denna gång gällde det brännboll med innebandyklubba och innebandyboll. Men istället går UIK med Gruffman i spetsen och klagar till förbundet? Jag tror att hjälmarna var menat som en rolig ”peak” som absolut inte var att håna honom själv eller hans arbete som förövrigt är väldigt beundransvärt.. Utan för att påkalla hans uppmärksamhet då han går och gnäller till förbundet utan som helst anledning till det.. Anledningen till varför TGC ligger där dem ligger verkar vara för att dem kan kombinera att ha roligt på plan som utanför samtidigt som man ger allt när matchen väl är ingång.. Alla får tycka vad dem vill, men det verkar ju ändå som dem flesta tog det positivt och att det gav väldigt stor publicitet för sporten..

  6. haha benny skämt och sido, du är nog den största idioten som jag läst och sett. hur skulle du ta det om du nu var i gruffmans säte?
    jag skulle då varken acceptera eller vilja bli kränkt på detta sätt..
    frågan man ska ställa är väl om hur omogna och oambitösa alla TGC är

  7. johans fanclub, finns ett talesätt som lyder, man får vad man förtjänar, alla vet nog att Gruffman är och har varit kapabel till mycket mycket värre saker än detta

  8. johans fanclub, Gruffman får nog börja tänka sig för nästa gång innan han lägger sig i och har åsikter om allt och alla.. Som förövrigt verkar ha kommit fram idag enligt dem som kommenterat. Det var trots allt inget illa menat.. Sen vad du tycker och har för frågar angående TGC och mig bryr sig ingen om.. Att du/ni orkar.. Sluta bry er vad andra gör då det inte påverkar er själva.. Men när man gör det som UIK i detta fall gjorde så blir dem såklart påverkade.. TGC har trots allt kört volleyball, AM fotboll m.m. mot dem flesta lagen i serien, utan sådana här meningslösa efterspel.. Att dem bjuder lite på sig verkar då publiken allafall gilla..

  9. TGC, antingen gillar man de eller så hatar man de i innebandyumeå. Själv tycker jäg att TGC gått över gränsen denna gång och även andra gånger. Har hört från flera källor att då de ångade på i trean förra säsongen så var det hedersamt att dra på sig matchstraff vilket man gjorde i var o varannan match. Men riskerna att skada på sina motståndare (ofta lätta tonåringar) det tog man inte hänsyn till utan det viktigaste var att ha roligt själa. Visst ingen kan ta ifrån att man ligger tvåa i tvåan men jag gillar inte attityden.

  10. Peter; alla kan inte älska alla, så är det bara. Antar att även du, liksom tgc & gruffman, har ovänner. Sen måste jag få rätta dig vad gällande dina fakta om tgc’s matchstraff. Under säsongen 10/11(20matcher) ådrog sig laget 2st matchstraff(UM1:or). Alltså lika många till antalet som t.ex. IBK Ersboda drog på sig i matchen nu senast mot Täfteå. Jag hör och förstår vilket håll du pekar åt, men det hela faller när du greppar i mörker. Mvh – Freddan

  11. Fredrik, jag ska inte säga mer än att jag ogillar tgcs attityd på plan. Annars så är det helt säkert bra killar. Bara två matchstraff ifjol synar jag. Laget hade 278 utvisningsminuter varav en spelare hela 94 minuter.

  12. Ha, ha. Är det i UIK innebandy som Gruffman och grabbarna härjar nuförtiden. Hade nästan glömt bort dom. Still going strong som man säger.

  13. Synd att den bästa kommentaren om hur en person stod och pratade om hur stort huvud ett barn har inför en hel skola vart borttagen. Men jag som läst den innan den vart borttagen tycker att personen i frågan förtjänar lite skit tillbaka så han vaknar upp och tänker sig för nästa gång. Både på och utanför planen.

  14. TGC helt rätt kör på ni ska ha kul på och utanför planen. Ni har mitt fulla stöd. Hörde även ryktet att uik frågat om TGC vill slå ihop och samarbeta. för att uik ska återfå glädje i laget, kan detta stämma ?

  15. Kommenterar inte hjälmincidenten det är många andra som gjort. Har sett TGC och även mött dom ett flertal gånger. Helt klart ett duktigt lag. Problemet är att dom tror sig vara ”ballaste killarna” i stan. Dom har en svans runt sig som står på läktaren och väntar på att det ska hända saker under deras matcher. Därför händer det ofta att TGC killarna ger helt omotiverade smälllar på motståndarna för att sedan flinande titta upp på läktaren för att se om alla uppfattade hur frän grej man just gjort. Jag tycker det är ett gäng fåntrattar. Att det inte blivit fler matchstraff har nog mycket med att domarna har stor respekt för dom. Innebandyförbundet verkar inte inse hur mycket dom förlöjligar sporten. Innebandyn strävar ju efter att bli seriösare.

  16. fruktansvärt lågt av TGC att bete sig som dom gör, visst ska dom få uppvärma genom att spela fotboll, brännboll men att ha på sig cykelhjälmar hör verkligen inte till,det är en stor kränkning riktad direkt mot kenneth.

    sådant här hör inte till idrotten, skämmes TGC

    en högt uppsatt domare som spelar i TGC måste väl åtminstonde förstå att man inte beter sig så

  17. Jag försöker hjälpa till med sponsring till ett innebandylag och har fått två nej efter dessa senaste händelser. Utan att ta ställning i sakfrågan är det tråkigt. Negativ publicitet drabbar alla lag. Synd när sporten engagerar många och behöver utvecklas ytterligare.

  18. Man brukar säga att ”all publicitet är bra publicitet”. Likaså ”syns man inte så finns man inte”. Jag tror, må hända på lite sikt, att det inträffade kommer bringa mer glädje än sorg för seniorinnebandyns lägre divisioner här i Umeå.

    Så… du som går under pseudonymen ’Ledsen’, bit ihop – du och ditt hederssamma arbete går mot en ljusare framtid!

  19. Vilken publicitet!
    Nästa hemmamatch MÅSTE ni ta 50 spänn i entré, TGC!
    Ordna med kioskförsäljning och lite pausunderhållning. Kulorna kommer att rulla in!
    Kan aldrig varit sådant intresse för ett innebandylag i kommunen förr…
    Ni väcker känslor, vad händer näst!? Det säljer!
    ps tydligen spelar ni rätt bra också ds

  20. Ganska ointressant faktiskt.. Varken kul läsning eller några ”nya” kommentarer mer än att han hänger ut några namn.

  21. Verkar som förbundet har häcken full. En domare som behöver ledas in på rätt väg. Ett lag som…? Borde få stå för lekar och pausunderhållning under Distriktslags SM. Lekledaren är ju klar, grabben från Olarrys. Ett lämpligt tema kan vara Muppet Show. Vad ska då elitlagen som har spelare som ingår i lagets ”svans” göra? Låt killarna va med och leka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *