Helgsummering (Herrtvåan)

Ja i helgen har det verkligen hänt grejer i herrtvåan. Hjälmar på uppvärmningen, matchstraff på Samuel Karlsson på grund av felaktig utrustning, och ett gäng matchstraff i matchen mellan IBK Ersboda och Täfteå. Jag kan dock redan här säga att denna helgsummering kommer att hålla sig i huvudsak till det sportsliga. Det övriga kommer det (troligen) att komma separata inlägg om! Åtminstone en av händelserna.

Så. Då går vi in på det sportsliga.

Täfteå tog en fin skalp mot IBK Ersboda i Ersängshallen. Något otippat om du frågar mig. Ersboda må ha svajat en hel del under säsongen men mot Täfteå i hemmaborgen (som dessutom är typ dubbelt så stor som Täfteås dito) hade jag förväntat mig en tämligen enkel hemmaseger. Så blev dock inte fallet utan Täfteå sprang ifrån och vann med 4-8.

En spelare från vardera lag gjorde hattrick – Emil Schefström för Ersboda och Mattias Lidberg för Täfteå.

På klockslaget 18.20 i den tredje perioden blev det tråkigt nog tre matchstraff i samma veva. Detta kommer det att komma ett separat inlägg om senare.

Vi lämnar det så för stunden alltså.

**

TBS tog en väntad och enkel seger mot IK Spif – vars tillfälliga formtopp tycks ha givit vika. 2-9 slutade matchen efter bland annat varsitt hattrick från formstarka duon Patrik ”Rusta” Gotthardsson och Jim Johansson.

I övrigt känner jag att det inte är så mycket att orda om från den matchen. Seriesegern är mest troligt klar redan efter vinsten i det heta mötet mot TGC förra veckan. Nu blir resten av serien en transportsträcka mot det kval som väntar – och då lovar vi på bloggen att växla upp bevakningen både när det gäller TBS och TGC…

…ett TGC som vann med 9-5 mot Umeå IK i helgen. Detta efter att ha värmt upp i varsin hjälm. Ett val som garanterat splittrar Umeås innebandyfans i två läger. Det ena – som tycker att det är urlöjligt och ett hån mot sporten. Och det andra – som tycker att det är kul att killarna har roligt ihop och att de har en skön inställning till innebandy.

Tydligen ska laget ha värmt upp med typ brännboll i förra mötet med UIK vilket upprörde delar av deras ledning. Därav denna uppföljning som en pik tillbaka.

Uppvärmningen verkar dessutom ha gett bra effekt eftersom TGC var hetare i början på matchen. Det var först när över halva matchen var spelad som UIK fick nätkänning för första gången. Detta med en reducering till 4-1. Men när den formstarke playmakern Mattias Öster Waara satte 5-1 på straff i periodens slutskede var ridån nere igen.

”ÖW” blev tillsammans med Johan Nylén och Olle Nilsson tvåmålsskyttar för TGC.
UIK å andra sidan hade fem olika enmålsskyttar i Johan Persson, Johan Holm, Axel Isholt, Daniel Edblom och Karl Christoffer Lundberg.

Måste även tillägga att det går oväntat dåligt för Umeå IK. Jag hade förvisso inte tippat laget speciellt högt i tabellen, men mer än så här hade  jag räknat med från ett lag som faktiskt spelade i division I förra säsongen. Nu är de sjua i tabellen och tre poäng bakom exempelvis SPIF och det förvånar mig.

**

Clemensnäs åkte på säsongens fjortonde förlust hemma mot Obbola. 2-5 slutade tillställningen vilket var förvånansvärt målsnålt för att vara Clemens.

Det var först i tredje perioden som matchen avgjordes. En period som Obbola vann med 3-0.
William Henriksson blev matchvinnare för de gröna med sina tre kassar i kassen. Oskar Granberg och Viktor Lindström satte de övriga.

Peter Ståhl och Mathias Stenberg gjorde varsitt mål för Clemensnäs.

**

Kvar har vi då, sist men inte minst som man brukar säga, Vildmännens möte med Sandåkernkamraterna. En match som de vilda men ack så få männen till slut vann med 6-7. En stark bedrift helt enkelt!

2-2 var ställningen efter den första perioden innan Vildmännen rivstartade i den andra. 2-3 sattes av ”experten” Fredrik Eriksson och kort därpå utökades ledningen genom snipern Samuel Karlsson.

Där var det dock färdigspelat för Samuel Karlsson i och med att han spelade med olika fabrikat på klubba och skaft. Detta uppfattade nämligen Sandåkerns ledning och då valde man att ta det kontroversiella beslutet att få Karlsson utvisad. Ett beslut som kom att väcka starka känslor i hallen…

**

Den här regeln kommer ju alltid att vara en snackis – och även här delas garanterat Umeås innebandyfolk i två läger. Det ena lägret som tycker att regler självklart är till för att följas, och som vidare tycker att Karlsson får skylla sig själv som lirar med olika blad och klubba (det är ju ingen hemlighet att man inte får det precis). Det andra ”lägret” kontrar med att det är världens fjantigaste regel och att det är ännu fjantigare av Sandåkerns ledning att orka bry sig.

Huvudpersonen säger själv så här till bloggen…

– Jag blev riktigt less. Hade matchen gällt någonting hade jag kunnat köpa det, men inte nu när det var en helt betydelselös match. Trots allt riktigt skönt att vi vann, och det blev ju extra skönt med tanke på det här, säger Karlsson.

För så blev det ju. Även om Sandåkern fick en tillfällig boost och gick upp till 4-4 tackvare Karlsson femminutersutvisning (det blev ett matchstraff 1) så lyckades Vildmännen knipa segern. Detta inte minst tack vare två mål av den klassiska forwarden Fredrik Hägglund i slutet av den andra perioden.

I slutet av matchen blev det riktigt spännande när Sandåkerns superstar Alexander Alenius reducerade till 6-7 med sitt andra mål för dagen. Men närmare än så kom man alltså inte och Vildmännen fick istället fira rejält vid slutsignalen.

Kan tänka mig att Samuel Karlsson där och då kände ungefär samma lycka och upprättelse som Håkan Mild gjorde i VM94 efter straffläggningen mot Rumänien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 kommentarer

  1. håller med, man får sällan eller aldrig läsa om HIF-matcherna…och är det nåt är ofta rätt negativa ord….gillar bloggen inte detlaget eller?

  2. TGC bör spela i korpserie el. dyl.då de skadar innebandyns anseende. Att domare och förbund accepterar att TGC hånar en person som vikt sitt liv till att rädda andra människors liv genom användande av cykelhjälm visar att sporten ännu inte fått den ledning som tar till vara på innebandyns möjligheter.Att ha roligt ska inte ske på andras bekostnad och visar på vuxna individers omognad. Vi som gillar innebandy vill vara stolt över vår sport. UIK borde också ha reagerat över detta beteende innan match.

  3. Förra gången när dessa lag möttes försöke TGC ha roligt på uppvärmningen utan att göra det på någons bekostnad. Efter det var det väll precis samme ledare som gick till förbundet och klagade och ville att TGC skulle få någon form av bestraffning. Med ett sådant beteende där man försöker straffa de som har roligt utan riktig grund borde man kanske räkna med att bli pikad tillbaka.

  4. Samuel Karslsson extremt löjliga uppträdandet som han, liksom vad som bara kan antas vara hans far samt andra anhängare till ”de vilda” visade borde vara lika mycket i fokus som själva matchstraffet. Regeln må vara hur löjlig som helst men Samuels resonemang om att matchen inte gällde nåt.. Hade känslorna svallat så om det inte gjorde det? Om vildmännen inte brydde sig om resultatet i matchen, varför firades det så otroligt efter? nä, det resonemanget håller inte, alla vill vinna!
    TGC:s auktion = helgens höjdpunkt!
    Och inte bör du vara så förvånad över att UIK går dåligt. Alla spelare värda namnet lämnade ju p.g.a. den lagledning som kom till klubben.

  5. Frågan är ju hur folk kan gnälla På tgc, när personen som blir hånad i denna situation, SJÄLV står i båset och hånar spelare på plan samt står och ger applåder när folk ligger skadade, eller har åkt på någon ful smäll, tgc får obefogat mycket kritik, Hånar man folk själv, måste man tåla att få lite själv också hoppas denna aktion är en väckarklocka för den berörda personen.

  6. Givetvis bör allt dåligt beteende stävjas. Detta ska domarna klara av. Att själv svara med dåligt beteende torde inte lösa eventuella problem. Vart går gränsen? Är det ok att visa rumpan åt motståndarna på värmningen? Kul kan man väl ha på träning och uppträda ok på match. Hoppas förbundet tar tag i detta innan det urartar.

  7. Det är ju faktiskt på grund av liknande händelser som denna som vissa regler har kommit till.

    T e x var det ett lag som spelade med hårband med jättelånga knutar som fladdrade i vinddraget när de sprang. Därav får man nu enbart spela med hårband utan knut.

    Och regeln att man inte får dra sockarna utanpå skorna kom ju till för att någon hade gjort precis det…

    Det är ju däremot svårt att införa en regel om att man måste spela innebandy på uppvärmingen. Man skulle dock, om man nu vill stävja denna typ av händelsern, kunna förbjuda alla typer av icke matchlik utrustning under uppvärmningen, som t ex huvudbonader i det här fallet.

  8. Klart man ska få värma upp på vilket vis man vill och som tidigare någon nämnt så är den drabbade personen i frågan själv en kandidat till världens drygaste person. Han kanske inte vinner men borde hamna topp 3 iaf. Som man bäddar får man ligga. Sedan så borde alla se humorn i detta? TGC syftade nog inte på att han har ett meningslöst jobb eller att han inte gör en god gärning. Förmodligen så trillade han av pinnen själv utan hjälm därför han är som han är.

  9. Jag måste bara säga att jag tycker att det är pinsamt att så många bryr sig om vad TGC gjorde. TGC gjorde den här grejen för att psyka ut UIK och ledaren. Jag kan inte säga annat än att det var snyggt gjort eftersom dom fick matchen direkt dit dom ville.

    Precis som det står i en av dessa kommentarer så stämmer det att samma ledare försökte göra en anmälan till förbundet där han grundade på att TGC har för oseriösa uppvärmningar. Om man gör en sådan grej så får man ju köpa att man kan få äta upp det vid ett senare tillfälle.

    För att sammanfatta: UIK’s ledare har fokus på fel saker.

  10. håller med om vad cyklist säger personen är lätt topp 3 drygast, han tror han är ledande inom föreningar och innebandy vill ha ett finger med i allt, styra och ställa. resultatet av det är att ingen vill samarbeta med den lagledningen, som tidigare skribent skrev som man bäddar får man ligga. hoppas han inser detta själv och blir ödmjuk,Men vill passa på att hylla TGC sjukt jävla rolig uppvärmning. Dom ska ha all beröm dom kan få:)

  11. Eftersom denna diskussion har utvecklats till angrepp mot en person kommenterar jag inte mera. Mina slutord är att inte uppvärmningen ska användas för att psyka spelare/ledare utan till uppvärmning. Detta gagnar både lag och sport. Vill man ha spektakel kan man lösa detta med intro osv. Jag tycker det är synd att ett skickligt lag skämmer ut sig.

  12. Att TGC kör anorlunda uppvärmning, vad fan spelar det för roll? Jag ahr sett Amreikask fotboll, volleyboll allt jävla möjligt på deras uppvärmingar, och efter vad jag kan bedömma fyller den sitt syfte: de blir uppvärmda… Vart går gränsen? Får man inte lägga ifrån sig klubban för att springa sig varm? (löpning är ju en helt annan sport…) Väljer man att störa sig så pass att man klagar till förbundet så får man ta lite komik tillbaka. Som många kommenterat, personen i fråga är knappast guds bästa barn! TGC visar trots allt under matchen att dem är där för att vinna, något som Samuel Karlsson inte verkar vara intresserad av.

  13. hur fan kan man bli sur över något sånt här? Bara barnsligt att bli förbannad, det är ju bara störtskönt att göra något annorlunda än helt vanlig uppvärmning och så vitt jag vét finns det ingen regel emot detta. Så fattar inte hur det kan bli så mycket skit riktat mot TGC, speciellt av ”innebandyexperterna”.

  14. Till Fotbollsvän:
    Tydligen väldigt intressant läsning eftersom artikeln är den mest lästa OCH kommenterade idag på hela VF…

  15. Pelle och sven, det var väl inte riktigt det jag menade med att matchen inte betydde nåt, menade att den inte hade nån betydelse för att något av lagen ska gå upp eller åka ur serien och resultatet har ingen inverkan för nåt annat lag heller i topp eller bottenstriden, det är väl klart jag vill vinna annars hade jag inte hållit på med idrott..det jag blev irriterad över var att anledningen till att dem tar utvisningen var för att det var mig det berörde och dem hade aldrig tagit den om det var någon annan i laget det gällde. Jag anser att tror man på sig själv som tränare och litar på sina spelare ska man klara av att vinna en match genom taktiska förändringar och inte måsta plocka bort mig genom nån löjlig regel, är ju inte direkt så jag blir en bättre innebandyspelare av att spela med olika märken på klubba och blad..men jag ber om ursäkt om jag betedde mig dåligt men jag blev upprörd just för att jag har vinnarskalle, men det här visade att det inte är en spelare som gör hela laget.

  16. Till Klas: Precis vad jag menade. Fascinerande.
    Att jag sedan tror att studieskuldsbördan inte är så tung hos vissa av de inblandade hör inte till saken.

  17. Till att börja med snyggt att be om ursäkt Samuel. Jag tycker du har all rätt att bli upprörd över attt vi tar femman på dig(liksom dina lagkamrater blev), däremot är det ju onödigt att bedriva smutskastning på Facebook efteråt. Sen tycker jag ju inte att ditt beteende var värst utan det som skreks från läktarplats var mycket värre och än onödigare. I min bok drar vi egtt streck över det här nu.Alla kan bli upprörda när det går emot och som sagt vinnarskallar är vi annars kan man lägga av. Vad du tycker om mitt ledarskap osv är inte viktigt i debatten i mina ögon. Snarare handlar det om man ifall ska få den mängden skit över ett domslut som faktiskt är korrekt(även om regeln kan tyckas löjligt hård ).

  18. Tycker att TGC har en skön inställning till idrott. Va kul att ett gäng kompisar har skoj å vinner några matcher. Alla kan inte bli proffs lr hur ledare i UIK. Jag har sett er uppträda i många år i andra idrotter, svinhugg går igen. Ni är inte bäst, kanske inte snyggast men ni har min respekt TGC.

  19. Absolut Gustav, vi drar bara ett sträck över det där för jag kan bli ganska tvärhet men brukar glömma sånt där lika fort.. Jaja lycka till med resten av säsongen iaf!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *