Helgsummering (tillägg H2)

Jag får börja med att be om ursäkt att jag glömde/missade att skriva om Vindeln – Hörnefors i helgsummeringen. Matchen spelades i fredags och stod ”för sig själv” på tabellsidan vilket gjorde att jag helt enkelt missade den. Att få kritik för det köper jag, men att samma person skriver att vi ofta ratar Hörnefors köper jag inte.

Missade du, ”undrande”, när jag vigde en ledig fredagskväll åt att åka ut till Hörnefors för att se matchen mot TGC? Och sedan skrev det här långa inlägget: Plus och minus från Bråvallahallen.

Nåja, livet går väl vidare antar jag… hoppas det gör det även för signaturen ”undrande”.

***

Lite om matchen då? Ja, Hörnefors reste alltså de många milen till Fritidscentrum i Vindeln.
Hemmalaget, som nu förlorat tretton av sexton matcher den här säsongen, inledde klart piggast och ledde med 3-0 efter den första perioden. Skottstatistiken 18-8 vittnar om att det var helt rättvisa siffror.

I början av andra utökade sedan Vindeln sin ledning till både 4-0 och 5-0 inom loppet av en minut. Ridå ner för Hörnefors, tänkte nog många. Men den röda maskinen reste på sig, knöt nävarna, och vände på steken.

Mellan 06.51 och 11.34 i den andra petade gästerna in tre bollar och såg ut att vara rejält på gång. Vindeln lyckades dock få in ett s.k. psykologiskt viktigt mål innan pausen till 6-3.

Men det skulle visa sig att det målet hjälpte föga. Hörnefors går nämligen in och vinner den sista perioden med 4-0 och därmed även matchen med 7-6 efter en riktigt stark vändning. Att vändningen kommer mot ett av seriens bevisligen sämsta lag, och ett lag som Hörnefors ska besegra, förtar dock lite av insatsen. Med det menar jag alltså att Hörnefors snarare kom undan med blotta förskräckelsen än att de tog en fin skalp.

Vindeln hade en tvåmålsskytt i Simon Larsson och fyra enmålsskyttar i Erik Byström, Per Nilsson, Lars Vilhelmsson och Jonny Granström.

I Hörnefors blev matchvinnaren Jesper Bäckström bäste målskytt med sina två mål. Erik Vähä, bröderna Königsson,  Martin Bjuggstam och Jonathan Renman satte de övriga målen.